Försäkringar

Vill du teckna en försäkring? Nedan går vi igenom allt som kan vara bra att veta om och tänka på innan du tecknar en försäkring. Vi tipsar även om bästa försäkringar 2021 för att göra valet lite lättare för dig!

Gofido

Gofido
 • Generösa villkor
 • Flera försäkringsval
 • Högt ersättningsbelopp

Allrisk (drulle)

Tillval

Lösöre

Ingår

Självrisk

1 500 SEK

Hedvig

Hedvig
 • Drulle & allrisk ingår
 • Prisvärda försäkringar
 • Studentförsäkring

Allrisk (drulle)

Ingår

Lösöre

Ja

Självrisk

1 500 SEK

Compricer

Compricer
 • Försäkringsförmedlare
 • Jämför försäkringar
 • Bästa villkoren

Allrisk (drulle)

Ja

Lösöre

Ja

Självrisk

Ja

Europeiska ERV

Europeiska ERV
 • Reseförsäkringar
 • Avbeställningsskydd
 • Känn dig trygg på resan

Allrisk (drulle)

Nej

Lösöre

Nej

Självrisk

1 000 SEK

Evoli

Evoli
 • Försäkra bilen
 • Heltäckande skydd
 • Låg självrisk

Allrisk (drulle)

Ja

Lösöre

Nej

Självrisk

Fr 2 000 SEK

Insplanet

Insplanet
 • Försäkringsförmedlare
 • Jämför försäkringar
 • Få bästa villkoren

Allrisk (drulle)

Ja

Lösöre

Ja

Självrisk

Ja

Visa fler

Jämför försäkring 2021

Att jämföra försäkring är något som alla bör göra innan det att man väljer vilken försäkring man faktiskt ska teckna. Genom att jämföra försäkring ges man inte bara chansen att hitta den försäkring som passar en själv, ens behov och önskemål allra bäst. Utan när du jämför försäkring ges du även en tydlig bild av vad som finns på marknaden. 

Det blir därmed lättare för dig att få en överblick av vilka möjligheter just du har att hitta rätt försäkring för dig baserat på dina behov och önskemål. Oavsett om du vill teckna en bilförsäkring, hemförsäkring, djurförsäkring, privat- eller företagsförsäkring eller någon annan form av försäkring har du mycket att vinna då du väljer att jämföra försäkringar först. 

 

Vi hjälper dig att hitta rätt försäkring

Tanken är att du här på bankprodukter.se ska få all den hjälp och guidning som du kan tänkas behöva. Genom att ta del av våra listor, recensioner, jämförelser och guider, samt den samlade information vi delar med oss av på sidan, kommer det bli väldigt mycket lättare för dig att hitta rätt försäkring. 

Vi vägleder dig genom djungeln och ser till att du kan jämföra försäkringar på ett smidigt, tryggt och enkelt sätt. På så sätt kan du försäkra dig om att du ges bästa möjliga förutsättningar att hitta det absolut bästa alternativet för dig, något som i sig kan göra stor skillnad både på kort och lång sikt.

Genom att ta del av våra listor, recensioner, jämförelser och guider, samt den samlade information vi delar med oss av på sidan, kommer det bli väldigt mycket lättare för dig att hitta rätt försäkring. 

Sofia

Sofia

Produktchef Försäkringar

Att tänka på innan du skaffar försäkring

Men vad är då viktigt att tänka på när man ska skaffa en försäkring? För att göra det så smidigt och bekvämt för dig som möjligt i denna situation har vi satt ihop en lista över de viktigaste sakerna att tänka på då du ska teckna en försäkring!

Vilken försäkring?

Som du säkert redan vet om finns det mängder av olika försäkringar att välja mellan idag. Oavsett om du vill skaffa en försäkring för ditt hem, för ditt djur, för din bil eller båt, för dig själv privat eller om du vill teckna någon annan försäkring finns det alltså något som kan passa dig. 

Innan du ger dig in i djungel av försäkringar kan det vara smart att fundera ut vilken typ av försäkring du vill ha. Du bör även fundera över om du vill teckna en försäkring som täcker flera områden eller om du vill ha en försäkring för ett specifikt område, så som ditt fordon eller djur. 

Jämför försäkring, försäkringsbolag och villkor

Som vi nämnt tidigare bör man alltid se till att jämföra såväl olika försäkringar som försäkringsbolag och deras villkor innan man gör sitt val. Vi kan inte nog förklara hur viktigt det är att jämföra innan man tar sitt beslut. Det då framförallt villkoren kan se väldigt olika ut hos olika bolag. För att du ska hitta den bästa försäkringen för dig måste villkoren stämma överens med det just du söker och behöver. 

Försäkringens pris 

Att ha en försäkring är såklart något som kostar. För att du ska känna att försäkringen ger dig värde för pengarna är det såklart nödvändigt att se över dels vad den kostar och dels vad den innehåller. Att ha en försäkring behöver inte vara dyrt, men det gäller att du väljer en som kommer till ett pris som du känner är rimligt. Detta är något du enkelt får en tydlig bild av om du jämför försäkring. 

Lönsamt att samla försäkringar

Det sista som kan vara bra att tänka på då du ska teckna en försäkring är att det många gånger är billigare att samla försäkringar. Det vill säga, det lönar sig sällan att ha en separat hemförsäkring, en egen försäkring för bilen, en annan för djuret eller dig själv privat, och så vidare. 

Istället kan du vinna mycket på att samla försäkringarna hos ett och samma bolag. Det inte bara i form av pengar, utan även i form av smidighet och komfort för dig. Har du bara en försäkring hos samma bolag behöver du inte hålla koll på alla olika villkor och betalningar, betala flera avgifter och så vidare. 

Skillnad på försäkringsrådgivare

Precis som att det finns vissa skillnader mellan olika försäkringar så finns det även en hel del skillnader mellan olika försäkringsbolag. Det samma gäller mellan olika försäkringsrådgivare. Det som däremot gäller för alla de försäkringsrådgivare som tillhör de pålitliga och proffsiga sådana är att de inte vill försöka sälja på dig något som inte passar dig. 

De försäkringsrådgivare som genuint vill ditt bästa och som vill se till att den försäkring du tecknar verkligen stämmer överens med dina behov och önskemål är de man bör vända sig till. Med största sannolikhet är deras försäkringar och villkor även de att lita på. 

Det till skillnad från försäkringsrådgivare som är alldeles för på, som alltid påstår sig ha “bästa lösningen för dig” utan att ens lyssna på vad du behöver, och som hela tiden bara vill att du ska teckna försäkringen så snart som möjligt. Dessa bör du undvika i största möjliga mån för att själv inte utsätta dig för några risker, dåliga villkor eller helt enkelt fel försäkring.

Du kan lita på oss

Vi på bankprodukter.se är en säker källa att lita på. Vi titulerar oss inte som försäkringsrådgivare, utan snarare så finns vi här som en guide och vägledande källa som ser till att du ger dig själv bästa möjliga förutsättningar att hitta den bästa försäkringen. Vi är ärliga, oberoende och gynnas endast av att ge dig de bästa möjliga tipsen baserat på olika behov och önskemål. 

Här på vår sajt bidrar med tips och råd, samt delar med oss av information som kan vara både användbar och lärorik gällande ämnet. Genom att ta del av våra guider, recensioner jämförelser och listor finns det mycket som talar för att du snabbt och smidigt kan hitta det försäkringsalternativ såväl som det försäkringsbolag som passar just dig. 

 

Bästa försäkringen för dig

Vår främsta uppgift här på bankprodukter.nu är att hjälpa dig hitta den bästa försäkringen för dig. Det gör vi genom att ge dig all den information som kan vara nödvändig för ämnet på ett och samma ställe, just för att du på egen hand ska slippa söka dig fram efter alla svar på dina frågor. 

Att hitta i djungeln av försäkringar kan nämligen både vara svårt och förvirrande. Förhoppningen är att du med våra tips och råd ska kunna hitta rätt både snabbare, smidigare och på ett mer bekvämt sätt. Det kommer inte bara öka chanserna om att du hittar rätt, utan det kommer även bidra till att processen känns tryggare och mer behaglig. 

Vi är fullt medvetna om att alla har olika behov och önskemål som måste tillgodoses, vilket man i sin tur måste se över och ta hänsyn till för att man ens ska ha möjligheten att hitta bästa försäkring. Genom att jämföra försäkringar med vår vägledning har du goda möjligheter att hitta det bästa alternativet för dig rätt omgående.

Skillnad på försäkringar

Det finns, som vi nämnt, en hel del skillnader mellan olika försäkringar. Dessa behöver inte bara handla om villkor, pris och avgifter, utan det kan även röra sig om skillnader i form av vad försäkringen täcker och vad som gäller för att du ska få teckna den. Dessa kan vara bra att se över då du vill hitta den bästa försäkringen för dig. 

De faktorer och skillnader som är mest viktiga att ta hänsyn till är dock de som berör innehållet i försäkringen. Detta då det är försäkringens innehåll som avgör om den stämmer överens med dina önskemål och behov. 

Vad försäkringen kostar kan såklart också vara viktigt, men genom att jämföra försäkringar kan du i de flesta fall hitta ett alternativ som kommer till ett bra pris och som innehåller det du behöver. 

En annan sak som kan vara bra att tänka på är att olika typer av försäkringar, så som hemförsäkring och bilförsäkring, passar olika bra för olika behov. Dessa olika kategorier är med andra ord specifikt anpassade för att det ska bli lättare för dig att hitta ett alternativ som matchar det just du söker. 

Vilka försäkringar måste man ha

Idag finns det ett flertal olika typer av försäkringar att välja mellan. Det innebär att du kan hitta ett passande alternativ oavsett vad just du har för önskemål och behov, samt oavsett vad du vill att din försäkring ska täcka och för vem den ska gälla. Nedan listar vi några av de försäkringstyper som kan vara bra att ha:

 • Hemförsäkring – en hemförsäkring är något som alla bör ha då denna är en enorm trygghet om något skulle hända dig eller ditt hem.
 • Barnförsäkring – för barn bör du även teckna en barnförsäkring så att de är försäkrade på bästa sätt.
 • Reseförsäkring – ska du ut och resa är det både tryggt och säkert att ha en reseförsäkring.
 • Trafikförsäkring – äger du en bil som är påställd och körs på vägarna finns det en lag på att du måste ha en trafikförsäkring. Det kan även vara nödvändigt att teckna en halv- eller helförsäkring på bilen. 
 • Livförsäkring eller sjuk- och olycksfallsförsäkring – en viktig kategori av alla de försäkringar som finns. Händer det dig något är det denna du faller tillbaka på. 
 • Djurförsäkring – har du ett husdjur, som en hund eller en katt, kan det vara bra att även teckna en försäkring för denne.

Frequently Asked Questions

Varför ska jag ha en försäkring?

Vilken är den bästa försäkringen?

Vilken försäkring bör jag teckna då jag flyttar hemifrån?

Finns det vissa försäkringar som man inte bör teckna?

Vad kostar en försäkring?