Kreditkort

Vill du skaffa ett kreditkort? Då kan vår guide om kreditkort nedan vara mycket passande för dig att läsa. Hos oss kan du jämföra kreditkort för att hitta det alternativ som passar dig, dina behov och din ekonomiska situation bäst.

Resurs Card Classic

Resurs Card Classic

Årsavgift

0 kr

Resekort

Nej

Kreditgräns

30 000 SEK

Bonuspoäng

Nej

Valutaväxlingspåslag

1.97%

Ränta

0-17.32%

Sparränta

0%

Räntefritt

60 dagar

 • Poäng
 • Utan avgift

Coop Mastercard Mer

Coop Mastercard Mer

Årsavgift

295 kr

Resekort

Nej

Kreditgräns

100 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

1.75%

Ränta

15,95 %

Sparränta

0%

Räntefritt

55 dagar

 • Poäng

Resurs Card Gold

Resurs Card Gold

Årsavgift

245 SEK

Resekort

Nej

Kreditgräns

150 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

1.97%

Ränta

0-17.32%

Sparränta

0.9%

Räntefritt

60 dagar

 • Poäng
 • Resekort

Resurs Card World

Resurs Card World

Årsavgift

1 068 SEK

Resekort

Ja

Kreditgräns

200 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

1.97%

Ränta

0-17.32%

Sparränta

0.9%

Räntefritt

60 dagar

 • Poäng
 • Premium
 • Resekort

Marginalen Gold

Marginalen Gold

Årsavgift

0 kr

Resekort

Ja

Kreditgräns

100 000

Bonuspoäng

Cashback

Valutaväxlingspåslag

1,65%

Ränta

16.90%

Sparränta

0%

Räntefritt

50 dagar

 • Poäng
 • Premium
 • Resekort
 • Utan avgift

Marginalen Traveller

Marginalen Traveller

Årsavgift

0 kr

Resekort

Ja

Kreditgräns

150 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

1,75%

Ränta

16.90%

Sparränta

Nej

Räntefritt

50 dagar

 • Poäng
 • Resekort
 • Utan avgift
Visa fler

Jämför kreditkort 2022

Innan du skaffar ett kreditkort hos en bank eller långivare rekommenderar vi att du jämför kreditkort. Trots att många av de alternativ som du hittar på marknaden idag både är bra och säkra att vända sig till så finns det mycket som talar för att somliga alternativ kan passa dig bättre än andra. 

Vilket som är det bästa kreditkortet för dig beror på dina behov och önskemål, dina ekonomiska förutsättningar, samt syftet till att du vill skaffa ett kreditkort. I och med det breda utbudet av olika aktörer på marknad kan i princip alla hitta något som passar. Men, beroende på hur situationen ser ut för dig finns det vissa kreditkortsföretag som erbjuder bättre och sämre alternativ. 

För att du ska ha möjligheten att hitta det bästa alternativet är det nödvändigt att du jämför kreditkort 2022. Annars finns det en risk för att du faller för “första bästa” eller helt enkelt missar vad andra har att erbjuda, och att du därmed går miste om saker som kunde gjort stor skillnad. Att jämföra kreditkort är alltså något alla bör gör innan de skaffar ett! 

Jämför snabbt och smidigt

Den stora fördelen för dig som valt att besöka vår sajt är att du enkelt, smidigt, snabbt och tryggt kan jämföra olika kreditkort. Det innebär alltså att du kan vända dig till oss då du vill hitta det bästa kreditkortet för dig oavsett behov, önskemål och förutsättningar. Vi hjälper dig även att jämföra kreditkort för att hitta det bästa alternativet baserat på tänkta användningsområden och krav från din sida.

Den stora fördelen för dig som valt att besöka vår sajt är att du enkelt, smidigt, snabbt och tryggt kan jämföra olika kreditkort. Det innebär alltså att du kan vända dig till oss då du vill hitta det bästa kreditkortet för dig oavsett behov, önskemål och förutsättningar.

Filip

Filip

Produktchef Kreditkort

Att tänka på när du skaffar ett kreditkort

Det finns många fördelar med att ha ett kreditkort. Innan du skaffar ett kreditkort finns det dock vissa saker du bör tänka på för att du ska ha möjligheten att hitta det bästa kreditkortet för just dig. Detta kan nämligen se väldigt olika ut från person till person. 

Ta del av våra tips om saker att tänka på när du skaffar ett kreditkort för att öka dina chanser om att hitta det rätta alternativet. Jämför sen olika alternativ för att se vilket av alla valmöjligheter just du fastnar för.

Skillnad på kreditkort och debitkort

En sak som verkligen är bra att veta om innan du skaffar ett kreditkort är vilka skillnader det finns mellan ett kreditkort och ett debitkort (bankkort). Det är nämligen väldigt vanligt att man förväxlar just dessa två korttyper, vilket såklart kan skapa en del förvirring och problem. Har man istället koll på vad som skiljer de två korttyperna blir allt mycket tydligare.

Kort sagt kan man säga att den främsta skillnaden mellan ett kreditkort och ett debitkort ligger i varifrån pengarna dras och kommer. När du genomför en betalning med ett kreditkort säger man att du betalar på kredit. Det innebär att pengarna som används lånas av banken, vilka du sen betalar tillbaka i slutet av månaden. 

Att betala på det här sättet är smidigt då du slipper lägga ut dina egna pengar i samband med betalningen. Däremot innebär det ofta att betalningen blir dyrare i längden då du måste betala ränta och avgifter för att ha ett kreditkort. Använder du ett debitkort, eller bankkort som det också heter, dras pengarna direkt från ditt konto. Du slipper du alltså låna och betala extra.

Hur fungerar ett kreditkort

Innan, eller när, du ska skaffa ett kreditkort kan det också vara bra att ha koll på hur ett kreditkort faktiskt fungerar. Du är säkert redan medveten om att det kommer en del fördelar med att ha ett kreditkort, så som att det ofta är väldigt smidigt och bekvämt att använda. 

Men att vara medveten om hur kortet faktiskt fungerar och vad användningen innebär lite mer i detalj är minst sagt att rekommendera. Det då denna kunskap medför minskad risk för att det uppstår några problem, missförstånd eller misstag då du har skaffat ett kreditkort och använder det. 

Så hur fungerar ett kreditkort? Jo, enkelt förklarat kan man säga att du vid ansökan om ett kreditkort även ansöker om att få “låna” en viss summa pengar (kredit) från banken/ kreditkortsutgivaren varje månad. Det är denna summa som du sen kommer ha tillgänglig att handla för med ditt kreditkort. 

När du fått din ansökan godkänd kan du använda kortet som ett vanligt bankkort, det vill säga för de allra flesta betalningarna. Varje köp som görs står dock kreditkortsutgivaren för. I slutet av varje månad kommer alla dina kreditbetalningar sammanställas så att du kan betala tillbaka för de utlägg som din kreditkortsutgivare gjort. Det då med tillhörande ränta och avgifter. 

Bästa kreditkortet 2022

En stor fördel för dig som vill skaffa ett kreditkort 2022 är att det idag finns en enorm marknad att vända sig till. Utbudet är så pass brett och varierande att du kan hitta ett kreditkort som passar dig oavsett behov, önskemål, användningsområden och förutsättningar. 

För att det kreditkort du skaffar ska kunna användas på det sätt du önskar, det vill säga för att det ska vara det bästa kreditkortet, är det dock nödvändigt att du jämför flera olika alternativ innan du väljer vilket av alla du ska skaffa. Förhoppningen är att detta är något som du snabbt, smidigt och enkelt kan göra genom att ta hjälp av den information du finner här.

Vi har nämligen skapat alla våra listor, recensioner, jämförelser och bäst i test guider just för att det ska bli enklare för dig att hitta det bästa kreditkortet 2022. Vi ger dig helt enkelt all den information du behöver för att du smidigt och enkelt för dig att hitta det bästa alternativet på marknaden!

Vad krävs för att kunna skaffa ett kreditkort

Att ha ett kreditkort kommer med många fördelar. En av de främsta fördelarna är såklart att du kan handla saker och betala för grejerna utan att behöva använda dig av dina egna pengar. Andra fördelar är att du som skaffar ett kreditkort många gånger också får chansen att ta del av olika rabatter och bonusar hos flygbolag, teckna försäkring, ta del av resefördelar och så vidare. 

Vad just du får tillgång till i och med tecknandet av ditt kreditkort beror på vilken bank eller kreditkortsutgivare du använder. För att du ska få tillgång till dessa fördelar är det dock nödvändigt att du kvalar in och uppfyller de krav som kreditkortsutgivaren har på de som ska teckna kreditkortet. 

Dessa krav kan variera från aktör till aktör, men i de allra flesta fall brukar grundkraven se ut på följande sätt:

 • Du har en fast inkomst
 • Du har en någorlunda god och ordnad ekonomi
 • Du har inga aktiva skulder/ händelser hos Kronofogden
 • Du är över 18 år 

Andra krav kan vara att du inte ska ha några betalningsanmärkningar. 

Kan jag skaffa kreditkort om jag inte uppfyller kraven?

Det kan det vara möjligt även för dig som har lägre inkomst, saknar arbete eller har betalningsanmärkningar att bli godkänd vid ansökan om att skaffa kreditkort. Om du kan bevisa att du tidigare haft en stabil inkomst/ ekonomi brukar kreditkortsutgivaren kunna erbjuda dig en viss deal ändå. 

Istället för att de helt ska neka dig kan de erbjuda dig att teckna ett kreditkort med lägre kredit, samt kanske med något sämre villkor just för att du är en “risk”. I grund och botten handlar det om att kreditkortsutgivaren sällan vill ge ut några kreditkort till de personer där det finns en risk att återbetalningen uteblir. Vilka krav som gäller varierar mellan olika aktörer.

Kreditkort med låg ränta

Något som kan vara bra att veta om då du planerar att skaffa ett kreditkort är att dessa ofta kommer med rätt höga räntor och avgifter. Detta varierar såklart mellan olika kreditkortsutgivare, och påverkas även av hur din ekonomisk situationen ser ut. Men i regel är räntorna och avgifterna för kreditkort rätt höga. 

Däremot finns det idag vissa kreditkortsutgivare som erbjuder dig att teckna kreditkort med låg ränta. Detta speciellt för kunder med hög inkomst och helt saknar betalningsanmärkningar och liknande, som därmed anses ha en god och ordnad ekonomi. Idag finns det till och med kreditkort som nästintill är “gratis” att teckna för de som uppfyller kraven. 

Ditt användande påverkar kostnaderna

Om du inte har möjligheten att teckna ett kreditkort med en särskilt låg ränta eller lägre avgifter hos en kreditkortsutgivare kan du själv påverka de kostnader som tillkommer vid användandet av kortet. 

Det är nämligen just det, hur du använder kortet, som påverkar hur mycket det kostar dig. Tänker du på hur du använder kortet, till vad och när kommer du med största sannolikhet märka stor skillnad i frågan om kostnader. 

Du kanske inte kan påverka räntan rent konkret, men många bäckar små som man brukar säga. Genom att själv påverka den kredit du har på kort kan du dock i längden påverka räntan – ju högre kredit desto högre brukar räntan och avgifterna vara. Även detta kan dock variera mellan olika kortutgivare så se till att jämföra kreditkort innan du skaffar ett.

Fördelar med kreditkort

Idag är kreditkort en form av betalkort som man kan använda till det mesta. Utöver att du kan använda kortet för att betala saker med kredit, det vill säga att du lånar pengar och därmed inte behöver lägga ut för kostnaden på egen hand direkt, finns det många andra fördelar med just kreditkort. 

Vilka exakta fördelar som just du kan få tillgång till när du tecknar ett kreditkort hos en kreditkortsutgivare kan vara väldigt varierande. Några av de främsta fördelarna som du vanligen kan få tillgång till då du tecknar ett kreditkort är:

 • olika rabatter, bonusar och erbjudanden
 • möjligheten att teckna olika försäkringar
 • drivmedelsrabatter
 • olika resefördelar och att samla flygpoäng
 • Återbäring vid köp 
 • Låga kostnader
 • Du kan få en tydlig bild över din ekonomi

 

Nackdelar med kreditkort

Precis som med allt annat så finns det även en hel del nackdelar med att ha ett kreditkort, samt en del risker om man inte använder det på rätt sätt. Nedan listar vi några av nackdelarna som kan finnas med att ha ett kreditkort:

 • I och med att du “lånar” pengar finns det en risk för att handlar för mer än vad du egentligen har råd med
 • Onödigt höga räntekostnader och avgifter
 • Dolda uttags- och växlingsavgifter

Hur mycket kostar ett kreditkort?

Beroende på vilken kreditkortsutgivare du tecknar ditt kreditkort hos kommer kostnaden för kortet att variera. Vad det kostar att ha ett kreditkort beror dock inte bara på kreditkortsutgivaren och dennes regler och villkor i sig. Utan kostnaden för ett kreditkort avgörs även av flera andra saker. 

Något som dock kan vara bra att veta om är att det sällan är kortet i sig som kostar. Du kan få betala vissa avgifter i förhållande till hur, när och var du använder kortet, så som årsavgift och möjliga uttags- och växelavgifter (detta varierar från olika aktörer). Men annars brukar man kunna komma undan rätt billigt om man använder det smart – speciellt om du använder ett kreditkort utan avgift

Det som däremot kan komma att kosta rätt mycket är om du skjuter upp dina betalningar och skulder. Varför då? Jo, när du skjuter på att betala dina kreditkortsskulder kommer du nämligen behöva betala en viss ränta. När det kommer till just kreditkort brukar räntan vara rätt hög. Skulle du glömma betala den kan det bli väldigt dyrt. 

Vanliga frågor & svar

Är det möjligt att få kreditkort trots betalningsanmärkning?

Finns det några nackdelar med att teckna ett kreditkort?

Kan jag ansöka om kreditkort utan UC?

Kredittiden för kreditkort - hur lång brukar den vara?

Vilka är de vanligaste förmånerna hos kreditkort?

Vilka olika kreditkort finns det?