Kreditkort utan årsavgift

Vill du skaffa ett kreditkort utan årsavgift? Då kan vår guide om kreditkort nedan vara mycket passande för dig att läsa. 

OKQ8

OKQ8

Årsavgift

0 kr

Resekort

Nej

Kreditgräns

30 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

2%

Ränta

14.95%

Sparränta

0,75%

Räntefritt

50 dagar

  • Bensinkort
  • Poäng
  • Utan avgift
Visa fler

Bästa kreditkort utan årsavgift

Har du funderat på att skaffa ett kreditkort? Då kan det vara smart att se över vilka alternativ du har att välja mellan som inte kräver att du betalar någon årsavgift. Det vill säga, att du kan teckna ett kreditkort gratis. Trots att många av de kreditkort som finns att välja mellan på marknaden idag innebär en viss avgift eller kostnad finns det faktiskt rätt gott om alternativ som är avgiftsfria. Det gäller bara att du ska hitta dem, vilket är precis vad vi ska hjälpa dig med!

Bästa kreditkort utan årsavgift

Det säger ju sig självt, ett kreditkort utan årsavgift är alltså ett kreditkort där du inte behöver betala någon avgift varje år för att du ska få tillgång till kortet och alla dess funktioner. Med detta kommer såklart många fördelar, vilka vi ska gå in på lite längre ner i texten. Innan dess ska vi dock ge dig lite mer information om varför många kreditkort kommer med en viss avgift och vad det innebär.

Vad innebär årsavgiften?

Årsavgiften som kommer med de flesta kreditkort är den kostnad som finansierar kreditkortsföretagen och allt det arbete som kreditkorten innebär. Däremot är denna årsavgift ofta bara en av de kostnader som finns på ett kreditkort – vilka andra kostnader som gäller kan variera mellan olika kreditkort och kreditkortsbolag. 

Värt att nämna är att denna årsavgift sällan påverkar de förmåner som kan komma med kreditkortet. Det är oftast bara om avgiften överstiger 750 kronor om året som kostnaden kan komma att påverka den mängd förmåner som kreditkortet kan ge dig. Annars är det bara en kostnad som man helt enkelt måste betala, oavsett om kortet används eller inte. 

Finns det gratis kreditkort?

Det må kanske låta för bra för att vara sant, men idag kan man alltså hitta gratis kreditkort. Det vill säga, sådana kreditkort som du kan teckna utan att behöva betala något för att du ska få tillgång att använda det. Trots att ett kreditkort är gratis kan du få tillgång till olika förmåner, erbjudanden och bonusar. 

Något man däremot bör vara uppmärksam på är att även kreditkort utan avgift kan innebära vissa kostnader om du exempelvis valt att delbetala fakturan men sen glömmer att betala i tid. Då kan räntan vara rätt hög. 

Vilket kreditkort utan avgift är bäst?

Vilket kreditkort utan avgift som är bäst beror helt på vad du har för behov och önskemål, hur din situation och dina förutsättningar ser ut, samt hur du planerar att använda kortet. För att hitta det alternativ som passar dig bäst är det smart att jämföra kreditkort utan årsavgift.

Vilket kreditkort utan avgift som är bäst beror helt på vad du har för behov och önskemål, hur din situation och dina förutsättningar ser ut, samt hur du planerar att använda kortet.

Filip

Filip

Produktchef Kreditkort

Fördelar med ett kreditkort

Att det finns många fördelar med att skaffa ett kreditkort behöver du inte fundera särskilt mycket på. Vilka dessa fördelar är specifikt kan det dock vara svårt att hålla koll på, speciellt om man inte haft ett kreditkort förut. Nedan listar vi de absolut främsta fördelarna med att ha ett kreditkort, med eller utan årsavgift:

Ekonomisk frihet

Den absolut främsta anledningen till att många väljer att skaffa ett kreditkort är för den ekonomiska frihet som kortet ger användaren. Med kreditkortet har du alltid pengar tillgängliga att använda, oavsett vilken situation du behöver dig i och oavsett vad som uppstår. Även oväntade utgifter kan du snabbt ta itu med.

Ba förmåner

Ett kreditkort kommer många gånger också med olika förmåner i form av rabatter, bonusar och andra erbjudanden, samt försäkringar och liknande. Det innebär att du vid användning av ditt kreditkort kan få tillbaka pengar, få minskade kostnader eller ges tillgång till poäng som du sen kan använda till olika köp. Du kan även få vissa saker gratis. 

Du får bättre koll

Det må kanske inte kännas som det, men med ett kreditkort får du faktiskt bättre koll på din ekonomi. Trots att det kan vara en risk att du konstant har tillgång till pengar så kan du i takt med att du använder kreditkortet få en tydlig överblick av vad dina pengar faktiskt går åt till. Alla dina köp och utgifter sammanställs ju varje månad.

Fördelar med kreditkort utan årsavgift

Alla dessa fördelar med kreditkort som vi listat ovan gäller som sagt både för kreditkort med årsavgift och för kreditkort utan årsavgift. Däremot finns det ett par specifika fördelar med just kreditkort utan kostnad, som du alltså inte kan ta del av om du väljer ett kreditkort med en viss avgift. 

Ingen årsavgift

Den främsta fördelen med kreditkort utan årsavgift är som sagt att du inte behöver betala någon fast avgift varje år. Du kan alltså få tillgång till ett kreditkort utan kostnad, och även då få tillgång till de förmåner, bonusar och andra erbjudanden som kortet kommer med utan att behöva betala för dem. 

Detta förutsätt att du betalar dina utgifter och fakturor i tid. Annars kan även ett kreditkort utan årsavgift innebära höga avgifter och räntor som på sikt kan bli rätt kostsamma. 

 

Vanliga frågor & svar

Finns det några nackdelar med att teckna ett kreditkort?

Vilka olika kreditkort finns det?