Kreditkort med cashback

Vill du skaffa ett kreditkort med cashback? Då kan vår guide om kreditkort nedan vara mycket passande för dig att läsa. 

OKQ8

OKQ8

Årsavgift

0 kr

Resekort

Nej

Kreditgräns

30 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

2%

Ränta

14.95%

Sparränta

0,75%

Räntefritt

50 dagar

  • Bensinkort
  • Poäng
  • Utan avgift
Visa fler

Bästa kreditkort med cashback

Vill du skaffa ett kreditkort där du kan få tillbaka pengar och samla poäng när du handlar med kortet? Då ska du skaffa ett kreditkort med cashback. Detta är nämligen ett sådant kreditkort som erbjuder dig att samla bonuspoäng och få pengar tillbaka för alla kronor du spenderar med kortet. Det gäller alltså om du exempelvis ska handla mat, shoppa kläder, beställa hem något online, boka en resa, och så vidare. Använder du ditt kreditkort med cashback kan du med andra ord både spara pengar och få tillgång till roliga erbjudanden titt som tätt. 

 

Bästa kreditkort med cashback

Idag finns det flera olika alternativ av kreditkort med cashback att välja mellan på marknaden. Oavsett vad just du har för behov, önskemål och förutsättningar har du alltså goda möjligheter att hitta ett alternativ som passar. Du kan hitta kreditkort med generösa bonuspoäng då du handlar online, kreditkort där du får pengar tillbaka i butik, och så vidare. 

I och med att kreditkort som vid användning samlar poäng och ger tillbaka pengar är så uppskattat bland så många är kreditkort med cashback något som också bara växer och växer. Förr kunde du kanske bara hitta sådana kreditkort hos de vanliga, stora bankerna, men idag kan du hitta mängder av valmöjligheter hos både mindre och större aktörer. 

Vilket som är det bästa kreditkortet med cashback för dig, och vilken av alla kort- och långivare du bör välja kan variera rätt mycket. För att du ska hitta det alternativ som passar dig bäst är det viktigt att du jämför kreditkort med cashback och ser över vilka aspekter som är viktigast för just dig.  

För att du ska hitta det alternativ som passar dig bäst är det viktigt att du jämför kreditkort med cashback och ser över vilka aspekter som är viktigast för just dig. 

Filip

Filip

Produktchef Kreditkort

Varför använda cashback kreditkort?

Har du en tendens att handla mycket online, så som kläder, beställa mat eller köpa hem inredning? Eller brukar du använda ditt kreditkort i mataffären, när du shoppar eller för att betala resor? Då kan du dra stor nytta av att byta från ett vanligt kreditkort till ett kreditkort med cashback. 

Beroende på vilket cashback kreditkort du väljer att skaffa kommer bonus- och poängsystemet att variera. De kan nämligen se olika ut mellan olika banker och kortföretag. I regel brukar dock återbäringen ligga på mellan 0,2-2% på varje krona som du spenderar. Genom att använda ett kreditkort med cashback kan du alltså börja spara pengar på dina köp. 

I vissa fall kan denna återbäring ges till dig i form av pengar direkt till ditt konto, medan den i andra fall omvandlas till kronor som du kan spendera i olika butiker eller för köp av olika produkter. Vanligt är att den cashback du uppnår kan användas för att köpa resor, skänkas, användas vid betalning av fakturan, eller då du ska shoppa eller handla mat online.

Fördelar med cashback kreditkort

Det finns egentligen ingen tvekan om att cashback kreditkort är en form av kreditkort som kommer med ett flertal fördelar. Den främsta är såklart att du som användare av kortet får tillgång till olika värdecheckar och pengar tillbaka för de kronor du spenderar och handlar för med kortet. 

Utöver detta får du även tillgång till de andra fördelarna som kommer med kreditkort, det vill säga den ekonomiska friheten, möjligheten att av- eller delbetala, olika förmåner och erbjudanden, trygga försäkringar, och så vidare. 

Bonusar, poäng och pengar tillbaka 

Främst handlar det ju dock om att kreditkort med cashback gör att du som använder kortet ”belönas” för att du använder kortet och spenderar pengar, vilket inte så ofta gäller för andra typer av kreditkort. Dessa brukar istället kosta pengar vid användning, det i form av avgifter och räntor. 

Med andra ord kan du som använder ett kreditkort med cashback spara pengar och få tillgång till värdecheckar, kostnadsavdrag och liknande. Jämför man det mot att användandet av kreditkortet leder till extra kostnader och utgifter skulle vi säga att det är en stor fördel.

Handla med cashback

Då du ska använda och handla med ett cashback kreditkort går du tillväga precis på samma sätt som du brukar göra med ditt vanliga kreditkort. När det kommer till att handla för den cashback du ”tjänat in” kan det dock se lite annorlunda ut. Beroende på vilket kreditkort du valt att skaffa kan erbjudandena såväl som tillvägagångssättet variera. 

I regel gäller dock att de pengar du spenderat och sen fått cashback för kan omvandlas till pengar tillbaka, kontanter eller värdecheckar av olika slag, eller så kan cashbacken användas för att göra avdrag på din kortfaktura. Pengar och kontanter tillbaka får du antingen insatt på ditt bankkonto eller kort, medan värdecheckar ofta skickas till dig på mailen. 

Vanliga frågor & svar

Finns det några nackdelar med att teckna ett kreditkort?

Vilka olika kreditkort finns det?