Kreditkort

Vill du skaffa ett kreditkort som student? Då kan vår guide om kreditkort nedan vara mycket passande för dig att läsa.

Supreme Card Gold

Supreme Card Gold

Årsavgift

245 SEK

Resekort

Nej

Kreditgräns

150 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

1.97%

Ränta

0-17.32%

Sparränta

0.9%

Räntefritt

60 dagar

 • Poäng

Supreme Card World

Supreme Card World

Årsavgift

1 068 SEK

Resekort

Ja

Kreditgräns

200 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

1.97%

Ränta

0-17.32%

Sparränta

0.9%

Räntefritt

60 dagar

 • Poäng
 • Premium
 • Resekort

Coop Mastercard Mer

Coop Mastercard Mer

Årsavgift

295 kr

Resekort

Nej

Kreditgräns

100 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

1.75%

Ränta

15,95 %

Sparränta

0%

Räntefritt

55 dagar

 • Poäng

Supreme Card Classic

Supreme Card Classic

Årsavgift

0 kr

Resekort

Nej

Kreditgräns

30 000 SEK

Bonuspoäng

Nej

Valutaväxlingspåslag

1.97%

Ränta

0-17.32%

Sparränta

0%

Räntefritt

60 dagar

 • Utan avgift

OKQ8

OKQ8

Årsavgift

0 kr

Resekort

Nej

Kreditgräns

30 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

2%

Ränta

14.95%

Sparränta

0,75%

Räntefritt

50 dagar

 • Bensinkort
 • Poäng
 • Utan avgift

Marginalen Gold

Marginalen Gold

Årsavgift

0 kr

Resekort

Ja

Kreditgräns

100 000

Bonuspoäng

Cashback

Valutaväxlingspåslag

1,65%

Ränta

16.90%

Sparränta

0%

Räntefritt

50 dagar

 • Resekort
 • Utan avgift
Visa fler

Bästa kreditkort för studenter

Du som student har faktiskt möjligheten att skaffa ett kreditkort som är utformat för just dig som student. Det vill säga, kreditkortet är anpassat efter att du kanske har en lite lägre budget eller att du gärna vill ta del av olika förmåner, rabatter och erbjudanden inom olika kategorier. 

Med ett kreditkort för studenter kan du även få lite mer ekonomisk frihet utan att behöva ha tillgång till pengarna just där och då. Så länge du betalar kreditkortsfakturan i tid behöver du inte oroa dig för dyra räntor eller extra avgifter, utan snarare blir kortet bara en tillgång som ger extra frihet. Ett kreditkort för studenter kan med andra ord både förbättra och underlätta studentlivet.

Bästa kreditkort för studenter

Idag är det rätt vanligt att olika kreditkortsutgivare erbjuder specifika kreditkort för studenter. Detta då efterfrågan på sådana kreditkort har ökat i takt med att allt fler fått upp ögonen för dem – att man som student kan dra nytta av ett kreditkort och få tillgång till flera förmåner, snarare än att det ska bli en börda, är något som många uppskattar.

Du som student har med andra ord goda möjligheter att hitta det bästa kreditkortet för dig. För att du ska hitta det kreditkort för studenter som passar dig bäst är det dock nödvändigt att du lägger ner lite tid och energi på att söka igenom marknaden. Vilka alternativ har du att välja mellan? Vad behöver du? Vad önskar du få ut av kortet? Hur är din budget?

Genom att ställa dig dessa frågor och jämföra kreditkort för studenter kommer du rätt snart att hitta det alternativ som passar dig bäst. Vilka alternativ du har att välja mellan kan som sagt skilja sig åt mellan olika banker och kortföretag, och även olika kreditkort för studenter kan se olika ut. Så att ägna lite tid åt att söka sig fram kan göra stor skillnad!

För att du ska hitta det kreditkort för studenter som passar dig bäst är det dock nödvändigt att du lägger ner lite tid och energi på att söka igenom marknaden.

Filip

Filip

Produktchef Kreditkort

Kreditkort när man studerar

Det kanske inte är alla som tänker att man bör ha ett kreditkort när man studerar. Och det måsta man såklart inte, utan valet är helt upp till dig. Värt att nämna är dock att man ofta kan dra rätt stor nytta av ett kreditkort just under studietiden, det då framförallt om du väljer ett kreditkort anpassat för just studenter.

Om man som student väljer att skaffa ett kreditkort är det dock också nödvändigt att man är medveten om riskerna som finns. Det vill säga, den ekonomiska friheten kanske leder till att man använder kortet lite för mycket, och att man sen inte har råd att betala fakturan och därmed får handskas med dyra räntor och extra avgifter. 

Detta är speciellt lätt hänt för studenter som många gånger har en snäv budget att förhålla sig till, och därmed inte så mycket utrymme att röra sig på inom ekonomin. Använder man kreditkortet på rätt sätt och betalar fakturan i tid kommer det dock nästan bara med fördelar. Framförallt om du väljer att skaffa ett kreditkort för studenter.

 

Fördelar med kreditkort när man studerar

Precis som med andra kreditkortstyper kommer kreditkort för studenter med fördelar som ekonomisk ”frihet”, möjligheten att ta del av olika förmåner, rabatter, bonusar och erbjudande, samt möjligheten att skjuta på vissa betalningar. 

När det kommer till kreditkort student specifikt så finns det dock ett par fördelar som skiljer sig en del åt från andra kreditkortstyper. Vi går rakt på sagt och listar de främsta fördelarna med att använda ett kreditkort när man studerar:

Skaffa kreditkort trots arbetslös eller student

Den absolut främsta fördelen med student kreditkort är att de är specifikt utformade för att du som student ska kunna skaffa ett kreditkort. För det är nämligen rätt ovanligt att kreditkortsbolagen och bankerna godkänner att man som student, som många gånger också är arbetslös, får teckna ett kreditkort. 

När man studerar och inte har något jobb är inkomsten ju inte så stor. Detta ser då många företag och banker som en stor risk, och väljer därmed att inte räkna in studenter och arbetslösa i sina villkor för godkända användare. Har du dock möjlighet att teckan ett kreditkort för studenter innebär det att de kommer godkänna dig trots inkomst. 

Lägre kostnad

Många av de kreditkort som är anpassade för studenter kommer ofta med lite lägre kostnader. Det kan handla om lägre årsavgift, något snällare och mer generösa ramar för återbetalning, lägre räntor och avgifter med förseningar, och så vidare. Det kan minst sagt underlätta för dig som student. 

Specifika bonusar och poäng

Det är även rätt vanligt att student kreditkort är utformade med specifika poäng- eller bonussystem, som alltså är anpassat efter det du som student brukar spendera pengarna på. Det kanske till exempel rör sig om att du som student kan få bonuspoäng när du handlar i en viss butik, när du shoppar online, eller när du ska boka en resa.

Nackdelar med kreditkort när man studerar

Självklart finns det även en del nackdelar med att använda kreditkort när man studerar. En av de främsta nackdelarna är, som vi tidigare var inne på, att det lätt kan man bli så att man spenderar lite för mycket pengar. Det vill säga, att man spenderar pengar som man sen inte har råd eller möjlighet att betala tillbaka. 

Kan man inte betala kreditkortsfakturan i tid kommer man istället behöva betala dyra räntor och avgifter. Då kan studietiden bli rätt jobbig och påfrestande, speciellt när tanken var att kreditkortet skulle ge motsatsen. Andra nackdelar är att man kanske inte alltid är medveten om vad ett kreditkort kostar. 

Vanliga frågor & svar

Är det möjligt att få kreditkort trots betalningsanmärkning?

Finns det några nackdelar med att teckna ett kreditkort?

Kan jag ansöka om kreditkort utan UC?

Kredittiden för kreditkort - hur lång brukar den vara?

Vilka är de vanligaste förmånerna hos kreditkort?

Vilka olika kreditkort finns det?