Kreditkort företag

Vill du skaffa ett kreditkort för företag? Då kan vår guide om företagskreditkort nedan vara mycket passande för dig att läsa. Hos oss kan du jämföra företagskort för att hitta det alternativ som passar dig, dina behov och ditt företags ekonomiska situation bäst.

Supreme Card World

Supreme Card World

Årsavgift

1 068 SEK

Resekort

Ja

Kreditgräns

200 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

1.97%

Ränta

0-17.32%

Sparränta

0.9%

Räntefritt

60 dagar

 • Poäng
 • Premium
 • Resekort

Marginalen Gold

Marginalen Gold

Årsavgift

0 kr

Resekort

Ja

Kreditgräns

100 000

Bonuspoäng

Cashback

Valutaväxlingspåslag

1,65%

Ränta

16.90%

Sparränta

0%

Räntefritt

50 dagar

 • Resekort
 • Utan avgift

Marginalen Traveller

Marginalen Traveller

Årsavgift

0 kr

Resekort

Ja

Kreditgräns

150 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

1,75%

Ränta

16.90%

Sparränta

Nej

Räntefritt

50 dagar

 • Poäng
 • Resekort
 • Utan avgift

Collector Easyliving

Collector Easyliving

Årsavgift

195 kr

Resekort

Ja

Kreditgräns

100 000 SEK

Bonuspoäng

Nej

Valutaväxlingspåslag

0%

Ränta

17.25%

Sparränta

Nej

Räntefritt

56 dagar

 • Resekort

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Årsavgift

0 kr

Resekort

Ja

Kreditgräns

100 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

1,75%

Ränta

21,93%

Sparränta

0%

Räntefritt

45 dagar

 • Poäng
 • Resekort
 • Utan avgift
Visa fler

Bästa kreditkort för företag 2022

Kreditkort för företag är sådana kreditkort som ett företag kan skaffa till sina anställda. Detta då man exempelvis har anställda som med jämna mellanrum köper tjänster eller produkter som tillhör arbetet, och som företaget då i sin tur ska stå för. Vanliga exempel på sådana produkter och tjänster är resor, representationsgrejer, fordon, och så vidare. Att man då väljer att ge de anställda ett kreditkort för att betala för dessa utgifter är för att sådana betalningar ofta kan vara smidigare att betala direkt än att betala via faktura. 

Bästa kreditkort för företag

Så vilket är då det bästa kreditkortet för företag? Vilket ska du välja att ge till dina anställda, eller kanske till dig själv? När du vill hitta bästa företagskort eller kreditkort för företag krävs det att du själv gör lite research. 

Ställ dig frågan om hur mycket du är villig att betala för att kreditkortet ska finnas tillgängligt, samt vad du önskar att det ska ge dig eller er eller vilket syfte det ska fylla. Jämför sen kreditkort för företag för att se vilka alternativ du har att välja mellan på marknaden överlag.

Ställ dig frågan om hur mycket du är villig att betala för att kreditkortet ska finnas tillgängligt, samt vad du önskar att det ska ge dig eller er eller vilket syfte det ska fylla.

Filip

Filip

Produktchef Kreditkort

Jämför kreditkort för företag

Idag finns det en hel del olika typer av företagskort som du som företagare eller anställd kan skaffa i företagets tjänst. Det innebär att du kan hitta ett alternativ som passar dig, dina behov och önskemål nästan oavsett hur dessa ser ut, samtidigt som det enorma utbudet många gånger också kan kännas som en djungel. 

Att jämföra de olika alternativ du har att välja mellan är kanske inte helt enkelt. Det speciellt inte om man inte riktigt vet vad man söker. Något som kan vara extra bra att tänka på just när det kommer till företagskort är att du som ansvarig alltid bör ha smidig, enkel och trygg tillgång till att följa var, till vad, när och hur kortet/ korten används. 

Fördelar med företagskort

Att det finns ett flertal fördelar som du som anställd eller företagare kan dra nytta av genom att skaffa ett företagskort är en sak som är säkert. Något du bör tänka på är dock att ett kreditkort för företag ofta kommer med liknande fördelar som andra kreditkort, det vill säga med saker som ekonomisk frihet, smidigare betalning, delbetalning, förmåner och erbjudanden, samt försäkringar. 

Dessa får du alltså tillgång till oavsett om du skaffar ett ”vanligt” kreditkort hos din bank eller om du skaffar ett så kallat företagskort. Samtidigt innebär ett företagskort ett rätt stort ansvar för dina anställda, där du visar att du har en enorm tillit till att de använder kortet på rätt sätt. 

Viktigt med tydliga ramar och regler

För att tillgången till kreditkortet, som företaget ansvarar och betalar för, inte ska resultera i onödiga tjafs, konflikter eller missförstånd är det därmed viktigt att du som ansvarig ser till att klargöra vilka regler och villkor som gäller. Ett sådant exempel är att kortet aldrig får användas för privata utlägg.

Främsta fördelarna med företagskort

Så länge du ser till att detta är klart och tydligt redan från första dagen då de anställda får tillgång till företagskortet kan ett sådant kort underlätta mycket. De främsta fördelarna med ett kreditkort för företag – som gäller oavsett om det används för mindre eller större verksamheter – är att:

 • Du får tillgång till digitala reseräkningar
 • Det blir enklare och går snabbare att hantera kvitton och bokföra siffror
 • Du kan få en tydlig överblick över vilka utgifter kopplat till företaget som de anställda har
 • Det blir enklare att säkerställa att företagets pengar går åt till rätt saker
 • Andra fördelar som kommer med ”vanliga” kreditkort

Vem har betalningsansvaret för kreditkortet?

För att man ska ha tillgång till ett eller flera kreditkort inom företaget krävs det också att man betalar lite grann. Det företag eller den bank man skaffat kreditkort för företag hos vill ofta ha betalt i form av både ränta, årsavgift, fakturaavgift och en del andra avgifter. Dessutom ska man ju då också betala den kredit som företagskortet använts för.

Dessa kostnader är det sen företaget i fråga som är ansvariga för att betala. Det är dock användaren av kreditkortet, exempelvis den anställde, som är ansvarig för att spara varje kvitto och räkning som uppkommer i samband med varje kortbetalning som görs med företagskortet. Vidare ska företagets ekonomiavdelning sköta redovisning av detta. 

Vanliga frågor & svar

Är det möjligt att få kreditkort trots betalningsanmärkning?

Finns det några nackdelar med att teckna ett kreditkort?

Kan jag ansöka om kreditkort utan UC?

Kredittiden för kreditkort - hur lång brukar den vara?

Vilka är de vanligaste förmånerna hos kreditkort?

Vilka olika kreditkort finns det?