Bank Norwegian

Årsavgift0 kr

ResekortJa

Kreditgräns100 000 SEK

BonuspoängJa

Valutaväxlingspåslag1,75%

Ränta21,93%

Sparränta0%

Räntefritt45 dagar

Norwegian-kortet

Bank Norwegian erbjuder ett kreditkort utan årsavgift där du kan samla poäng, så kallade CashPoints. Poängen kan användas för att köpa hela eller delbetala flygbiljetter hos Norwegian. Kreditkortet ger upp till 6 veckors räntefri kredit och det ingår reseförsäkring och avbeställningsskydd. Kortet har stöd för kontaktlösa betalningar, så kallad contact less.

För att kunna bli godkänd på din ansökan hos Bank Norwegian måste du vara över 23 år, du får inte ha betalningsanmärkningar och du måste ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren. En kreditupplysning tas och en bedömning av din kreditvärdighet görs innan en ansökan kan beviljas.

Priser och villkor för Mastercard från Bank Norwegian

Här nedan framgår priser och försäkringar för Norwegian-kortet.

Prislistan

 • Ingen årsavgift
 • Ingen kontantuttagsavgift, varken i Sverige eller utomlands
 • Valutaväxlingsavgift på 1,75%
 • Effektiv ränta 21,93% vid uppskjuten betalning

Källa: Prislista på Bank Norwegians webbplats.

Försäkringar

Norwegian har flera försäkringar varav vissa ingår gratis i kreditkortsavtalet och andra är möjliga att välja till mot en kostnad.

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd – En gratisförsäkring som ingår och som aktiveras om minst 75% av resekostnaderna betalats med kortet. Som vanligt ska resan ha börjat och avslutats i Norden och kostnaden ska ha uppgått till minst 1000 kr. Läs fullständiga villkor på Norwegians hemsida.
 • Försäkring mot ID-stöld – En valbar försäkring som kostar 149 kr per år och som förnyas automatiskt tills avtalet sägs upp. Försäkringen täcker kostnader för juridiskt ombud, inkomstbortfall mm. Läs dock fullständiga villkor för att vara säker på vad den inte täcker. Försäkringen tecknas antingen vid ansökan eller senare genom att logga in med BankID och välja den på ”MinSida”.
 • Tandvårdsförsäkring – En valbar försäkring som kostar olika beroende på ålder. Den täcker oförutsedda tandvårdskostnader.
 • Betalskydd – En försäkring som täcker kostnaden för din utestående skuld under de fem första månaderna och den sjätte månaden löses skulden tack vare försäkringen om du fortfarande uppfyller kraven. För att försäkringen ska träda in och börja betala så måste du vara helt sjukskriven, ofrivilligt arbetslös, inlagd på sjukhus eller drabbas av en allvarlig sjukdom eller dödsfall. Försäkringen kostar 0,8% av utestående skuld och täcker max 7000 kr per månad i 6 månader.
 • Självriskförsäkring hyrbil CDW – En försäkring som minskar kostnaden för självrisk om du hyrt hyrbil och drabbas av en sådan kostnad. Försäkringen kostar 249 kr per år.

Källa och fullständiga försäkringsvillkor.

Villkor för bonuspoäng hos Norwegian

När du handlar med Norwegian-kortet så får du CashPoints, förutsatt att du kopplat ditt nya kreditkort till Norwegian Reward. En cashpoint är värd en krona när du sedan köper flygbiljetter för dessa poäng. För att samla poäng (CashPoints) så handlar du med kortet. Du får olika mycket poäng beroende på vad du köper:

 • 10% av biljettpriset i CashPoints om du köper Flex-biljetter hos Norwegian
 • 4% av biljettpriset i CashPoints om du köper LowFare-biljetter hos Norwegian
 • Ingen bonus om du köper biljetter hos andra flygbolag med Norwegian-kortet
 • 0,5% av allt du köper på andra ställen upp till 100 000 kr per år
 • 0,5% av det du köper i dagligvaruhandel, bensinstationer och vid köp med utländsk valuta gäller även när du handlat för mer än 100 000 kr per år

CashPoints på flygbiljetter fås bara på nettopriset, exklusive skatter och avgifter, och endast på flygbiljetter i ditt eget namn.

Källa: Villkor för Cashpoints på Bank Norwegians webbplats.