Bensinkort

Vill du skaffa ett bensinkort? Då kan vår guide om bensinkort nedan vara mycket passande för dig att läsa.

OKQ8

OKQ8

Årsavgift

0 kr

Resekort

Nej

Kreditgräns

30 000 SEK

Bonuspoäng

Ja

Valutaväxlingspåslag

2%

Ränta

14.95%

Sparränta

0,75%

Räntefritt

50 dagar

  • Bensinkort
  • Poäng
  • Utan avgift
Visa fler

Jämför bensinkort 2022

Ett bensinkort är något du kan dra många fördelar i att skaffa om du själv har ett fordon som du ofta använder och åker i. Det speciellt om du till följd av ditt körande även behöver stanna och tanka fordonet med jämna mellanrum. Genom att skaffa ett bensinkort, eller tankkort som det också kan kallas, kan du som fordonsägare och förare få tillgång till olika rabatter, erbjudanden, bonusar och så vidare. För att du på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna hitta ditt bästa bensinkort har vi listat våra favoriter i olika kategorier nedan!

Bästa kreditkort som tankkort

Att skaffa ett kreditkort som även kan verka som tankkort finns det många fördelar i. Oavsett vilket fordon du kör, var och när du kör, och vilket drivmedel detta fordon tankas med finns det mycket som talar för att de förmåner som ett bensinkort kan ge dig kommer göra gott för såväl din plånbok som för bilen och vår miljö.

Vanligt är att de olika bensinkedjorna erbjuder egna tank- och bensinkort, alltså exempelvis OKQ8, Cirkle K och Preem. För att du ska kunna nyttja ditt bensinkort på bästa möjliga sätt bör du såklart välja att teckna ett sådant hos den bensinkedja du oftast stannar på, har tillgång till eller gillar bäst. 

När du väl skaffat ett kreditkort som kan användas som ett bensinkort eller tankkort hos en specifik bensinkedja kan du få tillgång till en mängd olika rabatter, bonusar och andra erbjudanden hos denna bensinkedja. Det alltså i samband med att du tankar ditt fordon och betalar med ditt bensinkort, samt om du gör andra köp i butiken. 

Värt att nämna är att det idag även finns kreditkort som ger bonusar och rabatter när du tankar ditt fordon, utan att det nödvändigtvis klassas som ett bensinkort eller tankkort. Vilket av dessa alternativ som är mest passande för dig, det vill säga ett klassiskt bensinkort eller ett kreditkort som tankkort beror lite på din situation, önskemål och behov. 

Värt att nämna är att det idag även finns kreditkort som ger bonusar och rabatter när du tankar ditt fordon, utan att det nödvändigtvis klassas som ett bensinkort eller tankkort.

Filip

Filip

Produktchef Kreditkort

Fördelar med tankkort

Det finns ingen tvekan om att ett tankkort eller bensinkort kommer med många fördelar. För att göra det lite tydligare för dig vad just du kan dra nytta av om du väljer att skaffa ett sådant kreditkort har vi listat de främsta fördelarna nedan:

  • Du ges möjlighet att ta del av bensinkedjans bonusprogram vid inköp och tankningar, poäng som sen kan omvandlas till pengar, val av produkter eller värdecheckar
  • Du får olika rabatter hos bensinkedjan, inte minst på drivmedel och vid tankningar
  • Du får tillgång till andra erbjudanden hos bensinkedjan, så som att ”få var femte kaffe gratis” eller ”din tionde tankning bjuder vi på”
  • Somliga bensinkedjor erbjuder sparränta på tankkortet
  • Du kan få tillgång till en trygg reseförsäkring om hela eller delar av en resa betalas med ditt bensinkort 

Tanka med bensinkort

Något som kan vara bra att tänka på då du överväger att skaffa ett bensinkort för att kunna nyttja dessa rabatter och erbjudanden vid tankning är att skaffa bensinkortet hos den bensinkedja du ofta tankar eller handlar hos. Det är nämligen just hos denna bensinkedja (och möjligtvis hos vissa andra butiker) som tankkortets förmåner gäller.

Du som har skaffat ett bensinkort hos en viss bensinkedja, exempelvis hos Preem eller OKQ8, bör även tänka på att alltid se till att ha med dig kortet. Brukar du inte ha med dig plånboken kan det vara smart att låta kortet ligga kvar i bilen. Detta då du för att få ta del av de olika erbjudandena måste använda ditt bensinkort när du tankar. 

Annars kommer tankningen inte att registreras på kortet, och då kommer du inte heller få möjligheten att tanka lite billigare, handla med rabatt, och så vidare. Att tänka med ett bensinkort är dock inte krångligare än vad det är att tanka med ett vanligt betalkort. Utan det enda du bör tänka på är att ha med dig kortet och att använda det när du ska tanka bilen!

Bensinkort med kredit

I och med att ett bensinkort ska vara smidigt och enkelt att använda när du vill och behöver det funkar många av dagens bensin- och tankkort som vanliga kreditkort. Det vill säga, det bensinkort du skaffar kommer med största sannolikhet att vara ett bensinkort med kredit. 

Det innebär att du då du ska använda kortet för att betala för din tankning eller de inköp du gör i butiken inte behöver se till att det finns tillräckligt med pengar på kortet. Istället använder du det för att betala, och får sen en faktura i slutet av månaden för den kredit du använt. Alltså precis som ett vanligt kreditkort, bara att detta gäller specifikt för en viss bensinkedja.

För dig som önskar skaffa ett bensin- eller tankkort utan kredit är det såklart också möjligt. Där är det dock upp till dig att se till så att det alltid finns tillräckligt med pengar på kortet för dina tankningar och inköp. Har du inte själv koll på det finns det en risk för att du inte kan använda kortet vid behov, och att du då inte heller får ta del av förmånerna. 

Vanliga frågor & svar

Vilka olika kreditkort finns det?

Finns det några nackdelar med att teckna ett kreditkort?

Kan jag ansöka om kreditkort utan UC?