Hedvig

Allrisk (drulle)Ingår

LösöreJa

Självrisk1 500 SEK

Hedvig recension

Hedvig är ett mycket modernt, nytänkande och pålitligt företag som erbjuder smarta, pålitliga och anpassningsbara hemförsäkringar anpassade efter den tid vi lever i nu. Det innebär alltså att du via Hedvig kan få ett fullgott skydd på ett väldigt enkelt och smidigt sätt – deras försäkring är 100% digital och ger dig därmed tillgång till all information direkt på nätet, när, var och hur du vill. Du kan även få direkt hjälp från ditt eget serviceteam så att du kan känna dig ännu mer trygg och säker som kund. 

Som kund hos Hedvig slipper du dock allt vad heter bindningstid, men trots det ingår det alltid drulle (allrisk) i din försäkring. Oavsett om du vill teckna en hemförsäkring för villa, bostadsrätt eller hyresrätt, eller om det gäller dig som är student, kan Hedvig försäkringar vara passande för dig! Fortsätt läsa för att ta del av vår kompletta Hedvig recension. 

Hedvig försäkringar

Hedvig är ett försäkringsbolag som vill göra världen av hemförsäkringar till en tryggare, enklare och smidigare plats. De vill att du som kund ska känna dig säker i alla lägen, att det aldrig ska kännas som något krångligt eller svårt att ha en försäkring tecknad, samt att alla processer ska gå så snabbt som möjligt. 

Detta har de verkligen lyckats med tack vare deras moderna tänk och digitala plattform. Dessutom kan alla deras försäkringar anpassas efter din specifika situation, dina behov och önskemål för att du ska få ett så fullgott skydd som det bara går i alla lägen. De Hedvig försäkringar som du kan välja mellan är:

  • Villaförsäkring
  • Bostadsrättsförsäkring
  • Hyresrättsförsäkring
  • studentförsäkring

Hemförsäkring villa

Denna försäkring är specifikt anpassad för dig som bor i ett hus eller en villa och som vill få tillgång till ett fullgott för såväl dig själv och din familj som för bostaden och alla era tillhörigheter. Försäkringen täcker skador orsakade av inbrott, vattenskador, skador orsakat av skadedjur och brand. Du kan när som helst teckna denna försäkring, och får tillgång till skyddet oavsett hur länge du har bott i din bostad. 

Hemförsäkring bostadsrätt 

Bor du i en bostadsrätt? Då är det Hedvik bostadsrättsförsäkring du ska vända dig till. Denna hemförsäkring ger såväl dig och din bostad ett fulltäckande skydd om olyckan skulle vara framme. Utöver att du får ersättning vid skador eller problem som inbrott, eldsvåda, stöld, överfall eller besvär på resan kan du här även välja att lägga till ett bostadsrättstillägg för fast inredning. Drulle och reseskydd ingår dock alltid! 

Hemförsäkring hyresrätt

Om du istället hyr en hyresrätt kan Hedvig hyresrättsförsäkring vara ett passande alternativ för dig. Oavsett om du hyr en bostad i första- eller andrahand, eller bor inneboende hos någon, kommer försäkringen täcka hemmet, dina saker, dig, din familj och om det händer något under resan. Självklart slipper du bindningstid. 

Hemförsäkring student

Sist men inte minst erbjuder Hedvig hemförsäkring för dig som är student. Där har de specifikt valt att fokusera på att erbjuda billig försäkring just för att de är medvetna om studenter ofta är väldigt prismedvetna. Du kan teckna deras studentförsäkring från 49kr/ månad, helt utan bindningstid. Genom deras rabattsystem kan du dock få ner priset ytterligare. Drulle och reseskydd ingår, och allt sköts digitalt. 

Sammanfattning Hedvig

Vi skulle vilja sammanfatta det som att Hedvig är ett försäkringsbolag som tagit världen av hemförsäkringar till en helt ny nivå. Tack vare Hedvigs plattform och utbud kan du få tillgång till moderna, smarta, lätthanterliga och trygga hemförsäkringar oavsett hur din situation ser ut och vad du har för behov och önskemål. De erbjuder försäkring för villa, bostadsrätt, hyresrätt och student, samt en extra olycksfallsförsäkring. 

Nytänkande och modernt direkt i mobilen 

Många av deras tjänster, tillägg och funktioner är nytänkande och innebär mängder av smidiga och praktiska tillvägagångssätt för dig som kund. Så länge du har en smartphone har du direkt åtkomst till allt du behöver via deras smarta app. Du hittar all information om din försäkring i din app i telefonen, och kan snabbt och smidigt få direkt hjälp vid behov. 

Ingen bindningstid, en fast avgift och välgörenhet 

Andra egenskaper som bidrar till att vi verkligen gillar Hedvig, samt gör att de urskiljer sig från andra liknande aktörer, är att de erbjuder hemförsäkringar helt utan bindningstid och att de endast tar ut en fast avgift. Allt överskott som företaget får in skänker de vid årets slut till välgörenhet, vilket såklart ger ett extra plus i kanten. 

Unikt rabattsystem för extra bra priser 

En annan unik aspekt som de erbjuder deras kunder är deras ”rabattsystem”, Hedvig Forever. Detta innebär att du, genom att bjuda in dina vänner och få fler att teckna försäkringar, kan få stora rabatter på din försäkringskostnad. Prisnivån är dock redan från början väldigt bra, men det skadar ju inte att du ges möjligheten att sänka priset ytterligare. Värt att nämna är att det i alla deras försäkringar ingår reseskydd och allrisk (drulle). 

Förbättringsmöjligheter 

Det enda negativa som vi skulle vilja få med är att servicen inte är så personlig som vi skulle önska, samt att du inte har möjligheten att göra särskilt många (eller större) tillägg. Annars anser vi att Hedvig hemförsäkring är ett tryggt och bra val där allt framförallt sköts väldigt enkelt och smidigt direkt i mobilen. Utbetalningar görs snabbt och du som kund gynnas ofta! 

Vanliga frågor & svar

På vilket sätt urskiljer sig Hedvig försäkringar från andra försäkringsbolag?

Bör jag komplettera min Hedvig hemförsäkring med olycksfallsförsäkring?