Spara pengar genom att använda kreditkort

Har du tänkt på att du kan spara pengar genom att använda kreditkort? Det låter bakvänt men om man använder kreditkort på rätt sätt, vilket vi skriver om på topplistan över bästa kreditkorten 2021, så är det faktiskt möjligt att spara mycket pengar genom att använda kreditkort vid rätt tillfällen.

Till att börja med, kreditkort är idag ofta gratis att ha. Det vill säga de har ingen årsavgift. Det finns givetvis flashiga kreditkort i metall och andra som ger inträde till SAS Lounge på Arlanda som har höga årsavgifter men de kreditkort vi pratar om här som du faktiskt sparar pengar på att ha är gratis att ha. Att skaffa något som är gratis kostar bara din tid som det tar att ansöka.

Kreditkort som ger poäng på alla köp

Många gratis kreditkort ger dig poäng på allt du köper. Det innebär att om du har ett kort från Norwegian så får du poäng som du kan köpa flygbiljetter med eller om du har ett kort från Komplett så får du poäng som du kan använda i deras webbutik för att köpa elektronik. Det vanliga för ett ”bra kreditkort” är att få 1% i återbäring på allt man köper och kanske lite mer i deras egen butik / webbsida. För Komplett får man 2% på massor av webbutiker på internet och 4% på deras egen sajt.

Kreditkort ger en extra reseförsäkring

Om du åker ut och reser så har du en reseförsäkring via hemförsäkringen. Om du betalar din egen eller din närmsta familjs resa med ditt kreditkort så kommer det ge extra reseförsäkringar som kan vara viktiga att ha om någon olycka sker på resan. Det är i princip omöjligt att ha koll på alla villkor för alla kort i förväg men det har hjälpt oss att få avboka en resa vid exempelvis plötslig begravning tack vare att resan var bokad med ett kreditkort.

Supreme Card Gold

Supreme Card Gold

  • test characteristics
  • test characteristics 2

Vissa kreditkort är profilerade för resor

De kreditkort som är profilerade som ”bra på resan” kännetecknas av en uttagsavgift på 0 kr och ett valutaväxlingspåslag på maximalt 1,75% när man betalar i utländsk valuta eller tar ut utländsk valuta i automat. Detta gör att kreditkort blir mycket billigare att använda på utlandsresan än vad exempelvis en växling till utländsk valuta blir på Forex på Arlanda. Använd ett kort istället för att köpa kontanter hemma. Bankomater finns på nästan alla ställen dit svenskar åker på semester.

Räkneexempel på hur mycket du kan spara på ett år på att använda kreditkort

Låt oss säga att du har ett kort du handlar all mat med, alla kläder och allt annat. Säg att du handlar för 150 000 kr på ett år, då blir bara det minst 1 500 kr tillbaka om du får 1% återbäring. Bara detta gör att det är värt att faktiskt ta sig besväret att börja handla med ett kreditkort. Även om du handlar på Coop, ICA eller Willys så kan du först registrera deras medlemskort för att få poäng och sedan betala med ett kreditkort för att få poäng en gång till på samma köp. Det finns ingen anledning att inte börja tjäna pengar på sitt kreditkort om du inte gör det!