Nordnet

Courtage1-99 SEK

InsättningsgarantiJa

Minsta investering0 SEK

Uttagsavgift0 SEK

Kostnad öppna konto0 SEK

Nordnet
4.0
Kapital som investeras kan såväl minska som öka i värde. Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning.

Recension av Nordnet 2022

Nordnet är idag en väldigt omtalad och välanvänd nätmäklare. Det höga intresset i användningen kommer inte minst från det faktum att Nordnet är en sajt som erbjuder ett brett utbud av tjänster för flera olika typer av investerare. Det innebär att Nordnet är en mycket mångsidig plattform som kan fylla både glädje, funktion och nytta i ett, och det i princip oavsett vad man har för erfarenhet, kunskap och ambition med sina investeringar.

Sajten är överlag väldigt smidig och enkel att använda, men den känns samtidigt väldigt proffsig och välordnad. Du som användare får även tillgång till en riktigt bra app där du kan sköta dina investeringar, sparkonton och lån direkt i mobilen. Sen Nordnet startade år 1996, och då blev Sveriges första aktiemäklare online, har det alltså hänt mycket!

Investera hos Nordnet

Att investera hos Nordnet är något du kan göra väldigt smidigt och effektivt. Det inte minst om du använder deras smarta och lätthanterliga app för mobilen. Det går dock även väldigt enkelt om du väljer att använda deras plattform på nätet. 

För att kunna investera hos Nordnet krävs det dock att du blir kund på sajten. Detta är lite av en process. Men den är inte överdrivet svår att genomföra, och när den väl är färdig kommer du ha tillgång till en sajt och app som minst sagt kan öka dina chanser om att bli en bra investerare. 

Skapa konto hos Nordnet 

Om du vill komma igång och börja använda Nordnet går du tillväga på följande sätt:

 1. Besök sajten Nordnet.se 
 2. Klicka dig vidare till ”bli kund” högst uppe i högra hörnet
 3. Ange om du ska investera som privatperson, företag eller minderårig, och fyll i ditt personnummer 
 4. Välj vilken typ av investeringskonto du vill öppna – investeringssparkonto eller aktie- och- fonddepå – och fyll i dina uppgifter samt ange svar på de olika frågor som ställs  
 5. Gå vidare till avtal och signering och följ sen de steg som de anger i processen
 6. Klart!

När du väl har öppnat ett konto hos Nordnet och blivit kund hos dem kan du välja att sätta in den summa pengar du vill investera för. Du kan även välja att starta flera olika investerings- och sparkonton, ansöka om lån, samt variera mellan att använda internetsajten och att använda appen. 

Om Nordnet

Nordnet är en nätmäklare, det vill säga en aktiemäklare på nätet, som idag erbjuder dig att både spara, investera, ta lån och hantera din pension. Du kan även via plattformen följa och ta del av utvecklingen av alla olika börser som finns runt om i världen. Detta på ett väldigt smidigt, enkelt och effektivt sätt online. 

Plattformen grundades år 1996 och har sen dess utvecklats en hel del. Verksamheten bedrivs idag i Sverige, Norge, Finland och Danmark, men huvudkontoret ligger i Stockholm. Deras största fokus ligger på att erbjuda dig som kund möjligheten att investera och placera pengar genom att köpa aktier och fonder. 

Men som sagt så erbjuder de idag ett brett utbud av varierande tjänster så att du som kund, oavsett önskemål, behov och förutsättningar, kan få den hjälp du behöver. I och med att Nordnet främst bedriver sin verksamhet med utgångspunkt i Sverige har vi som svenska kunder stora fördelar att dra nytta av. 

Nordnet Courtage

En av de absolut främsta fördelarna med Nordnet som nätmäklare är att de erbjuder courtagefri handel för insättningar på upp till 80 000kr. Det innebär alltså att om du satt in mindre än 80 000 kr på ditt konto så slipper du betala något courtage, det vill säga den kommissionsavgift som du betalar vid aktiehandel. 

Däremot skulle vi vilja påstå att courtaget inte är särskilt högt trots att du satt in mer än det angivna beloppet. Handlar du på Nordnet så kommer nämligen denna avgift att variera och anpassas efter just ditt handelsbelopp. På så sätt slipper du oroa dig för att avgiften ska bli alldeles för hög i förhållande till det du sätter in. Avgifterna är alltid låga. 

Investera i aktier och fonder

Nordnet är idag en plattform som erbjuder dig som kund att göra diverse olika investeringar. Deras absolut främsta fokus ligger dock på att du på ett smidigt och enkelt sätt ska kunna investera i aktier och fonder. Söker du efter en riktigt bra plattform för det kommer alltså Nordnet med stor sannolikhet att uppfylla det du söker. 

Om du vill investera specifikt i aktier och fonder är det deras aktie- och fonddepå (AF) som du ska vända dig till. Du kan även välja att starta ett investeringssparkonto (ISK), men det tillhör inte samma specialitet som just AF. Möjligheterna att investera i aktier och fonder på flera olika sätt finns dock som sagt för den som vill. 

Övrigt du kan investera i hos Nordnet 

Utöver att du kan investera i aktier och fonder hos Nordnet så kan du även investera i EFT:er, certifikat, warranter, optioner och kryptovalutor. De erbjuder även tjänster för dig som vill ansöka om lån (så som Nordnet bolån och Nordnet privatlån), för dig som vill öppna en kapitalförsäkring och för dig som vill hantera din pension. Det finns med andra ord något för de allra flesta.

Shareville

En tjänst som är rätt unik för just Nordnet är den tjänsten som de kallar för Shareville. Så vad är då det? Jo, Shareville är som ett socialt nätverk, eller forum, för olika typer av investerare. Du som är kund hos Nordnet har tillgång till att ta del av detta nätverk, där du kan kommunicera med andra investerare, få inspiration kring vad andra investerar i, och så vidare. 

Anledningen till att så många anser att Shareville är ett väldigt bra nätverk är för att man själv kan avgöra om man vill vara anonym eller inte. Du kan alltså skapa en profil som visar ditt namn, eller så kan du skapa en profil där ingen vet vem du är. Oavsett så kommer endast dina innehav, samt procentuell avkastning, att visas – riktigt bra sätt att få investeringstips. 

Nordnet vs Avanza

Nordnet är idag en av de absolut största aktiemäklarna på nätet. Den största konkurrenten till Nordnet är dock Avanza, som även det är en av de största nätmäklarna på marknaden. Trots att de erbjuder ett liknande utbud av produkter, tjänster och investeringsmöjligheter finns det vissa skillnader mellan dessa två plattformar som kan vara bra att veta om. 

En av de främsta skillnaderna är att Nordnet erbjuder nätverket Shareville, vilket Avanza inte har någon motsvarighet för. Vi skulle även vilja påstå att Nordnet erbjuder något bättre, alltså lägre, avgifter för dig som handlar för och investerar större summor. Likheterna är dock att de erbjuder gratis handel för småsparare, samt att avgifterna är låga överlag. 

Fördelar med Nordnet

Det finns ingen tvekan om att Nordnet är en väldigt bra plattform att vända sig till då du vill investera i aktier eller fonder, öppna ett sparkonto eller ansöka om ett lån. Det finns även mycket som talar för att Nordnet är en plattform som de allra flesta kan vända sig till då deras utbud är väldigt brett och lättillgängligt. 

För att göra det så tydligt som möjligt för dig kommer vi här nedan att lista de absolut främsta fördelarna med Nordnet som handelsplattform och nätmäklare:

 • Erbjuder gratis handel (courtagefri) för insättningar på upp till 80 000 kr
 • Låga avgifter trots handel med större summor 
 • Brett utbud av aktiehandel, fonder och investeringar av olika slag
 • Shareville för anynoma tips och råd 
 • Möjligheten att handla med ETF:er, certifikat, warranter och krypto
 • Erbjuder dig att ansöka om lån och att hantera din pension 
 • Lättillgänglig sajt med tillhörande Nordnet- app 
 • Smidiga och snabba insättningar och uttag 

Sammanfattning 

För att sammanfatta vår Nordnet recension skulle vi vilja säga såhär; Nordnet är ett svårslaget alternativ för dig som vill investera i aktier och fonder utan att behöva oroa dig för höga räntor och extra kostnader. Det speciellt om du är en småsparare och vill få maximala förutsättningar att lyckas med dina investeringar. 

Är du nybörjare på det här med investeringar och sparande kommer du känna dig trygg och säker hos Nordnet. Det inte bara då de erbjuder courtagefri handel de första sex månaderna (upp till 80 000kr i insättningar), utan det då du som kund hos Nordnet har tillgång till deras sociala nätverk och forum Shareville. Där kan du ta del av tips och inspireras av andra anynomt. 

Det som vi däremot skulle vilja se en förbättring på, och som rätt många användare kan hålla med oss om, är Nordnets kundservice. Bemötandena är inte alltid så trevliga och proffsiga, och det kan även dröja rätt lång tid innan du får svar och därmed innan du kan få hjälp. Å andra sidan har de en stor FAQ- avdelning där du kan hitta mängder av information. 

Något som vi anser är väldigt positivt är att sajten känns välstrukturerad. Den är därmed enkel att navigera på, och det är tydligt var på sajten du kan hitta de olika kategorierna. Att skapa ett konto hos Nordnet är smidigt och tryggt, och så ges du även tillgång till deras väldigt välgjorda app. Med några få brister är Norndet enligt oss en av de bästa nätmäklarna på marknaden! 

FAQ Nordnet

Erbjuder Nordnet gratis handel för nya kunder?

Hur kan jag kontakta Nordnet kundtjänst?

Vad har Nordnet för öppettider?