Avanza Bank

Courtage0-99 SEK

InsättningsgarantiJa

Minsta investering0 SEK

Uttagsavgift0 SEK

Kostnad öppna konto0 SEK

Avanza Bank
5.0
Kapital som investeras kan såväl minska som öka i värde. Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning.

Recension Avanza

Som en av Sveriges största och mest välanvända nätmäklare finns det mycket som talar för att Avanza är ett bra val för dig som vill komma igång med ditt sparande. Oavsett om du vill investera större summor i aktier och fonder, sätta in lite mindre summor på ett sparkonto, handla med olika valutor, eller lära dig mer om olika typer av investeringar kan du göra det hos Avanza. Det är en mångsidig plattform som erbjuder breda valmöjligheter och hjälpsamma funktioner oavsett hur din kunskap och erfarenhet ser ut. 

En stor fördel med just Avanza som nätmäklare är att de erbjuder ett förhållandevis väldigt billigt alternativ till aktiehandel. Just av den anledningen kan plattformen vara ett mycket passande alternativ även för småspararen. Med över 750 000 aktiva användare, och med en stabil bas i Sverige, kan vi tryggt konstatera att Avanza är en av de bästa nätmäklarna idag!

Investera hos Avanza

Låter det som att Avanza kan vara en passande nätmäklare för dig? Då tänker du nog helt rätt! För som vi tidigare var inne på är Avanza en väldigt bred och mångsidig plattform som kan erbjuda passande investeringsalternativ och olika typer av sparande för allt från nybörjare till proffs. Såväl småsparare som traders kan hitta det dom söker hos plattformen!

Skapa konto Avanza 

Om du vill komma igång och spara eller investera hos Avanza går du tillväga på följande sätt:

 1. Besök avanza.se 
 2. Klicka på ”bli kund” längst upp i högra hörnet
 3. Ange ditt personnummer för att öppna ett konto för privatperson och klicka på ”gå vidare” 
 4. Fyll i de uppgifter som anges och ange även vilken typ av investerings- eller sparkonto du vill öppna 
 5. Klicka på ”registrera” och följ de steg som anges i processen
 6. Klart!

 Att skapa ett konto hos Avanza för att bli kund på plattformen är med andra ord väldigt smidigt och enkelt. Processen känns också trygg och säker tack vare att Avanza hanterar dina uppgifter på ett proffsigt och pålitligt sätt. Om du skulle behöva hjälpa med något i processen om att bli kund, eller om du har några andra frågor och funderingar, kan du alltid vända dig till deras kundtjänst. Där blir du väl bemött och får snabbt svar! 

Om Avanza

Avanza är en nätmäklare som funnits på marknaden sen 1999. Det innebär alltså att dem var en av de första aktiemäklarna som startade igång och började erbjuda sina tjänster på nätet. 

Sen år 1999 har plattformen utvecklats rätt mycket, men framförallt vuxit något enormt. I dagsläget har Avanza över 750 000 aktiva kunder, och majoriteten av dem är otroligt nöjda. Detta visar sig inte minst i det faktum att Avanza står för absolut flest avslut på Nasdaq Nordic. 

En stor anledning till att Avanza vuxit sig så pass stort under dessa år som nätmäklare är att de än idag håller fast visionen om att kunna erbjuda det som de en gång i tiden startade plattformen för; att alla ska kunna ta del av billig aktiehandel oavsett kunskap, erfarenhet och förutsättningar. Detta är något som väldigt många uppskattar. 

Trots att plattformen vuxit sig så pass stor har de kvar sitt huvudkontor i Sverige. Det innebär att vi svenska användare har goda chanser att få precis den service, hjälp och tillgång till tjänsten som vi önskar, på ett väldigt tryggt och säkert sätt. Detta framförallt då man vill investera i aktier och fonder utan att behöva oroa sig för höga avgifter och extra kostnader.

Investera i aktier och fonder 

Huvudfokuset hos Avanza är att du som kund ska få en väldigt enkel och trevlig upplevelse då du vill investera i fonder och aktier. Det är nämligen detta utbud av tjänster som de är allra mest välkända för, inte minst deras förhållandevis billiga aktiehandel. 

För att du ska ha möjligheten att göra dessa typer av investeringar hos Avanza krävs det att du är kund hos dem. Även detta är en väldigt smidig, enkel och snabb process som bara efter några steg ger dig tillgång till deras kompletta utbud av tjänster och alternativ. På deras plattform kan du även ta del av mängder av aktie- och fondinspiration!

Övrigt man kan investera i hos Avanza

Självklart kan du som kund hos Avanza investera i ett flertal andra produkter än just aktier och fonder. Trots att aktier och fonder innefattar deras främsta tjänsteutbud har du som Avanza-kund även möjligheten att öppna ett sparkonto till dig eller ditt barn, hantera din pension, samt genomföra diverse företagsrelaterade investeringar. Du kan även ansöka om Avanza bolån, och så erbjuder de en helt kostnadsfri indexfond Avanza Zero. 

Du kan också välja att investera i följande produkter:

 • Certifikat
 • Trackers
 • Warranter
 • Mini futures
 • ETF:er
 • Optioner och terminer
 • Obligationer
 • Kryptovalutor 

Avanza Courtage 

För dig som är kund hos Avanza och som handlar på Stockholmsbörsen finns det mycket som talar för att din aktiehandel kommer att vara väldigt fördelaktig. Det speciellt om man ser till de courtage som plattformen erbjuder. En av Avanzas främsta egenskaper är ju nämligen att de erbjuder väldigt billig aktiehandel. Det speciellt i jämförelse med andra nätmäklare och banker. 

Courtagefri handel
Men vad menas då med detta? Jo, med billig aktiehandel menar vi att Avanza erbjuder dig att investera i aktier och fonder till ett väldigt lågt courtage. Faktum är att du kan handla helt utan att betala något courtage om du sätter in upp till 50 000kr. 

Courtage från 1-99kr 

Sätter du in mer än 50 000kr kommer du att behöva betala ett visst courtage för de affärer du genomför. Beroende på hur mycket pengar du har satt in, hur stora affärer du gör och vilket konto du har kommer summan för courtaget att variera. Däremot kommer det att ligga någonstans på mellan 1-99kr, där 99kr då är det högsta courtaget som Avanza har.   

Om Avanza Zero

Något som Avanza också blivit väldigt välkända för under de senaste åren är deras Avanza Zero. Detta är en passivt förvaltad indexfond som inte medför några som helst förvaltningsavgifter. Närmare bestämt är det den första förvaltningsfria indexfonden som öppnades på marknaden hos nätmäklare. 

Genom att sätta in pengar i Avanza Zero kan du ta del av den procentuella utvecklingen som investeringarna bidrar till utan att du behöver betala någon avgift. Trots att Avanza ansvarar för att förvalta fonden kan du alltså investera utan extra kostnad. Du kan dock behöva betala ett visst courtage när du köper och säljer andelar i fonden. 

Avanza vs Nordnet

En av Avanzas absolut största konkurrenter på marknaden är nätmäklaren Nordnet, som idag är en av de mest välkända och välanvända aktiemäklarna online. Trots att Nordnet och Avanza är två helt olika plattformar och erbjuder ett varierande utbud av tjänster, tillgångar och alternativ finns det ett flertal liknelser mellan de två nätmäklarna. 

Det innebär i sin tur att konkurrensen mellan de två blir något större. Samtidigt ska man veta om att det finns ett flertal skillnader mellan Nordnet och Avanza som bidrar till att en viss tjänst kan passa bättre för en viss sparare eller investerare. 

Bästa tjänsten för nybörjare

Vi skulle utan tvekan säga att Avanza kan vara det bättre alternativet för dig som är nybörjare. Detta då plattformen Avanza känns något enklare och tydligare att navigera sig fram på, vilket innebär att det hela också känns mer effektivt och tryggt. Du kan på bara några få minuter hitta den information du söker på sajten oavsett kunskap och erfarenhet. 

En annan aspekt som bidrar till att Avanza oftast är det mest passande alternativet för dig som nybörjare är att deras kundtjänst är otroligt snabb, trevlig och proffsig. Detta gör att upplevelsen som helhet hos plattformen känns otroligt säker och trivsam. 

Men, samtidigt finns det vissa fördelar som Nordnet erbjuder som Avanza inte erbjuder på samma sätt. Det finns för- och nackdelar med båda tjänsterna, inte minst att det är gratis att starta upp ett konto och att handeln innebär låga avgifter och breda valmöjligheter. Är du nybörjare och vill komma igång på ett så enkelt och smidigt sätt som möjligt kan dock Avanza göra sig bäst!

Sammanfattning

Det finns mycket som talar för att Avanza är en nätmäklare som lyckats uppnå deras ambitioner. För kunder hos Avanza är det enkelt, smidigt och tryggt att handla aktier och fonder, och det till låga priser och utan risk för bedrägeri. 

Du som kund hos Avanza har också tillgång till ett riktigt brett och varierande utbud av allt från aktie- och fondhandel till investeringar i ett flertal andra produkter. De erbjuder dig att ansöka om bolån, hantera din pension och att sätta in pengar i deras avgiftsfria fond Avanza. Du erbjuds dessutom courtagefri handel vid insättningar på upp till 50 000kr. Oavsett investeringarna finns det dock inga fasta års-, konto- eller insättningsavgifter. 

Oavsett om du vill komma igång med ditt sparande eller om du vill investera diverse summor pengar finns det goda möjligheter för dig att hitta en passande form hos Avanza. Det är gratis att starta ett konto, processerna är väldigt enkla och smidiga, och du hittar all information du kan tänkas behöva och vilja ha direkt på sajten. Courtaget är förhållandevis lågt och anpassas efter den summa du sätter in såväl som det konto du har. 

Vi skulle även vilja ge en eloge till Avanza för deras riktigt proffsiga kundservice som bemöter dig och dina frågor på ett otroligt trevligt sätt i alla lägen. Detta gör att man som kund känner sig extra trygg och säker trots att man kanske är nybörjare eller bara vill komma igång lite smått med sparande och investeringar. Att Avanza har några av Sveriges nöjdaste kunder är med andra ord inte så konstigt!

Frequently Asked Questions

Vilka olika konton kan jag öppna hos Avanza?

Vilka olika lån kan jag ansöka om hos Avanza?