Lumify

Lånebelopp2,000 - 50,000 SEK

Ränta39.5%

Löptid30-365 dagar

Mobilt BankIDJa

KreditupplysningCreditsafe

BetalningsanmärkningNej

UtbetalningDirekt

Lumify
4.0
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Företagsuppgifter

Företag:Luma Finans AB

Adress:Hammarby Allé 93

Org-nr:556902-7344

Telefon:020 11 77 90

Email:info@lumify.se

KundtjänstMåndag-Fredag, 09.00 - 17.00
Lördag, Stängt
Söndag, Stängt

Låna pengar Lumify

Det spelar ingen roll hur mycket man planerar i livet, oavsett hur mycket man “gör sig redo för” kommer man aldrig kunna ha koll på eller kontrollera allt. Plötsligt kanske diskmaskinen går sönder, eller så måste du lämna in bilen på service. Eller så behöver du betala extra pengar för en bussbiljett, eller så kanske din avbetalning blev dyrare än vad du hade tänkt.  Om något oförutsägbart händer och du behöver ta ett lån kan du göra det av Lumify. 

Väljer du att låna av Lumify kan du få möjligheten att låna för allt från 2 000 kronor upp till 70 000 kronor. Det är också väldigt smidigt och tryggt att ta ett Lumify lån i och med att de inte gör sina kreditupplysningar via UC, utan istället via Creditsafe. Andra fördelar med att ansöka om lån hos Lumify är att du slipper betalningsanmärkningar. Så länge du kan verifiera dig med BankID är processen om att låna pengar väldigt enkel. Vill du ha pengarna utbetalda samma dag är även det möjligt! 

Krav för att låna pengar hos Lumify

Som hos alla andra banker och långivare är det dock inte bara för dig att ansöka om ett lån och sen få pengarna utbetalda direkt. Utan självklart har även Lumify en del krav som du måste uppfylla. 

Innan du tar kontakt med dem och ansöker om att låna pengar bör du noggrant och tydligt läsa igenom kraven, precis som du bör göra innan du skriver på avtal och liknande. Så hur ser då kraven ut? 

 • Du har fyllt 18 år
 • Du har inga aktiva skulder eller betalningsanmärkningar
 • Du kan bevisa att du kan betala tillbaka pengarna 
 • Du har ett svenskt personnummer, mobilnummer och kontonummer 

Du måste alltså vara över 18 år för att få låna hos Lumify – har du ännu inte fyllt 18 år är du alltså inte en godkänd låntagare. Har du aktiva skulder hos Kronofogden är det tyvärr inte heller möjligt för dig att ansöka om lån hos Lumify. 

Har du inga aktiva skulder, har en ekonomi som visar på att du kan betala tillbaka den summa du får låna (plus den eventuella räntan) samt har ett svenskt personnummer, mobilnummer och kontonummer kan du bli godkänd att få låna pengar av Lumify. 

För att få ett räntefritt lån från Lumify måste du kunna betala tillbaka lånet inom 14 dagar. Om du inte kan det tillkommer det en ränta på lånet. 

Ansöka om lån hos Lumify

Om du bestämmer dig för att ansöka om ett lån hos Lumify finns det många fördelar som du kan hämta. Men hur går man tillväga för att ansöka om detta lån? 

Du börjar med att gå in på Lumify.se. Där klickar du på den gula rutan för  “Ansök”. Därefter bestämmer du vilket belopp du vill låna – det kan vara allt från 2000 kronor upp till 70 000 kronor. 

Har du aldrig tagit ett lån hos Lumify förut behöver du även fylla i personnummer, e-post, mobilnummer och ange ett lösenord. Du får sen en verifieringskod skickad till dig på SMS, en kod du behöver ange för att kunna gå vidare i processen. 

Om du däremot redan har tagit ett lån hos Lumify loggar du enkelt in på sidan med angedd e-post och lösenord (det vill säga de uppgifter som du angav när du först skapade ditt konto hos Lumify). 

Efter att du slutfört de första stegen kommer Lumify att göra en kreditupplysning på dig via Creditsafe. Det påverkar alltså inte din kreditvärdighet negativt. Du får möjligheten att låna den önskade summan pengar om du uppfyller alla de krav som långivaren har, det vill säga de krav vi listat ovan. 

Nästan oavsett vilken dag och tid du ansöker om lånet kan du få pengarna utbetalda till ditt konto inom 15 minuter. Det vill säga om du har Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken. Är du kund hos en annan bank kommer pengarna vanligtvis till ditt konto samma dag, men det bara om du ansöker innan klockan 12 under en vardag.

 

Får du problem eller har några frågor kan du ringa till Lumify mellan 9-17 på vardagar, eller maila till dem på info@lumify.se. Deras kundtjänst känns otroligt pålitlig och trygg att vända sig till!

Utbetalning Lumify

Med en årsränta på 39,5 procent erbjuder Lumify utbetalningar dygnet runt. Dock bör du vara medveten om att det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgifter för dig som är kund hos långivaren.

Tidigare i texten kunde du läsa om att Lumify skickar ut pengarna till dig redan inom 15 minuter om din ansökan godkänns. Lumify är faktiskt en av få aktörer som erbjuder så snabba utbetalningar. För att vara säker på att du får dina pengar direkt är det bäst att du ansöker om lånet en helgfri vardag. Det går såklart också att ansöka på helger, men då gäller inte de snabba utbetalningarna. 

Uppläggningsavgiften och aviavgifterna är ganska höga hos Lumify. Just av den anledningen kan det resultera i att ditt lån blir lite dyrare än vad du hade tänkt, och det speciellt om du väljer att betala tillbaka summan under en längre tid. Samtidigt är Lumify en långivare som erbjuder många fördelar som du som låntagare får ta del av!

Lånevillkor Lumify

Det finns några specifika lånevillkor hos Lumify. Det är egentligen inga märkvärdiga sådana, men du bör ändå vara medveten om dem innan du väljer att ansöka om ett lån hos långivaren:  

 • Lånetyp: Kontokredit
 • Kreditgräns för ny kund: 2 000 – 70 000 kronor
 • Kreditgräns för återkommande kund: 2 000 – 70 000 kronor
 • Återbetalningstid: 1-12 månader
 • Ränta: 39,5 procent
 • Amortering per månad: För lån 2 000 kronor minst 626 kronor, för högsta kredit upp till 7151 kronor. 
 • Kreditupplysning: Creditsafe
 • Betalningsanmärkning: Betalningsanmärkning accepteras inte om du ska låna hos Lumify
 • Signering skuldebrev: BankID

Sammanfattning

Om du vill vända dig till väldigt trygg, lättförståelig och smidig långivare när du ska låna pengar kan vi verkligen tipsa dig om att vända dig till Lumify. Det finns många fördelar med att bli låntagare hos just dem, men det bästa med Lumify är ändå att de inte använder sig av UC. Det betyder att du inte kommer få en anmärkning på ditt kreditvärde, och att det då inte försämras trots att de gör en kreditupplysning på dig. 

En annan väldigt stor fördel med långivaren är att du kan få dina pengar utbetalda direkt till ditt konto efter ungefär en kvart. Du kommer åtminstone få pengarna till kontot dagen efter du ansökte om ett Lumify lån. Det är heller ingen svårighet att ansöka om själva lånet i och med att det endast krävs att du har ett konto hos dem, där du loggar in för att sen legitimera dig med BankID. 

Det negativa är dock att det kan kosta ganska mycket att låna hos Lumify. Men, om du behöver pengarna snabbt kan deras snabba utbetalningar vara en räddare i nöden. Tänk på att inte ta ett lån om du vet att du inte kommer kunna betala tillbaka det inom snar framtid. 

FAQ Lumify

Går det att lita på Lumify?

Kan jag ansöka om ett lån hos Lumify på helgen?

Måste jag skicka in något dokument för att styrka min ansökan?