Klicklån

Lånebelopp10,000 - 40,000 SEK

Ränta9.84-21.6%

Löptid12-84 månader

Mobilt BankIDJa

KreditupplysningUC

BetalningsanmärkningNej

UtbetalningDirekt

Klicklån
3.0
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Företagsinformation

Företag:Thorn Sweden AB

Adress:Vretenvägen 13 Stockholm

Org-nr:556136-8480

Telefon:020-24 24 24

Mejl:info@klicklan.se

KundtjänstMåndag-Fredag, 08.00 - 18.00
Lördag, Stängt
Söndag, Stängt

Låna pengar hos Klicklån

Ända sedan år 1969 har vi haft möjligheten att kunna låna pengar hos Klicklån. Det innebär alltså att det idag, mer än 50 år senare, är en väldigt etablerad långivare som man kan vända sig till då man vill ansöka om lån av olika slag. Det är inte bara det faktum att det är en etablerad långivare som gör att Klicklån är ett bra alternativ för dig. Utan även det faktum att Klicklån är en del av Thorn Svenska AB – ett stabilt företag som, dessutom är en av Sveriges största leverantör av finansiering och uthyrning inom konsumentelektronik – gör att det känns som ett ännu tryggare alternativ för dig som vill låna pengar. 

Om du bestämmer dig för att ansöka om att få låna pengar av Klicklån kan du med andra ord känna dig säker. Klicklån är till för att du ska kunna få tillgång till ett så smidigt kontantlån som möjligt, och det dessutom med mängder av fördelar. Det ska inte vara svårt eller komplicerat att låna pengar, vilket Klicklån verkligen vill förmedla. Därför har de förenklat och säkerställt processen så att du som kund ska få så goda förutsättningar som möjligt. Hos långivaren Klicklån kan du låna valfritt belopp på mellan 10 000 – 40 000 kronor. Det går snabbt att ansöka och du är alltid garanterad en individuell ränta efter att en kreditprövning har gjorts på dig. 

Skulle vara så att du har en fråga eller fundering om Klicklån eller någon av deras tjänster så kan du alltid kontakta dem. Du kan antingen välja att ringa dem – de har öppet mellan 8-18, måndag till fredag – eller så kan du välja att maila dem. Då behöver du inte anpassa dig till några öppettider utan kan när som helst skicka iväg ett meddelande där du beskriver dina frågor. Ta del av vår recension av Klicklån för att få en ännu tydligare bild av om det kan vara en passande aktör då du vill låna pengar!

Krav för att låna pengar hos Klicklån

För att få låna pengar hos Klicklån måste du ha fyllt 20 år. Det räcker alltså inte med att du är 18 år och myndig, vilket brukar vara åldersgränsen för andra långivare. Anledningen till att de valt att ange en något högre åldersgräns än vanligt är för att de vill göra det så tryggt och behagligt som möjligt för dig som kund. Klicklån gör allt för att du ska kunna få ett så säkert kontantlån som möjligt, och för det vill de säkerställa att du är så mogen som möjligt. 

Utöver kravet på att du är 20 år gammal så behöver du också vara medveten om att om du vill ha ansöka om ett lån utan UC så ska du vända dig till en annan långivare än Klicklån. Klicklån gör nämligen en kreditupplysning via UC på dig när du ansöker om att få låna hos dem. Samtidigt som detta kan påverka din kreditvärdighet i framtiden så får man inte heller glömma bort att det sällan är lika säkert att låna utan UC som det är att låna med UC. Detta är alltså ytterligare en faktor som bidrar till att Klicklån är ett mycket säkert alternativ. 

En stor fördel med tjänsten är dock att de som långivare kan acceptera dig som låntagare trots att du har en betalningsanmärkning. Din låneansökan kan alltså bli godkänd ändå. Det är dock inte en självklarhet, men det kan vara möjligt så länge du uppvisar andra egenskaper som indikerar på att du är en säker och stabil låntagare. Det enda som krävs för att du ska få reda på vad Klicklån anser om just dig och din ekonomiska situation är att du kontaktar dem, eller att du direkt skickar in en låneansökan och ser vad du får för svar! 

Ansöka om lån hos Klicklån

När du har bestämt dig för att ansöka om lån hos Klicklån börjar du med att gå in på deras hemsida. Där kan du fylla i alla dina uppgifter i låneformuläret. Redan inom en timme efter det att du har ansökt om lånet kommer du ha fått ett besked om din ansökan gick igenom eller inte, det vill säga om du är en godkänd låntagare eller inte. 

Denna otroligt snabba svarstid gäller dock endast om du ansöker om lånet under företagets öppettider. Om du ansöker innan klockan 8, efter klockan 18 eller på en helg så kommer du behöva vänta längre. Det dröjer dock sällan längre än till nästa vardag för att du ska få ditt svar. 

Efter att du har fått ditt besked – och blivit godkänd – är det dags för dig att genomföra nästa steg i processen. Detta är att du ska signera ditt låneavtal med BankID. När du har gjort det är det bara ett steg kvar innan du har ditt lån, och det är att lånet ska betalas ut till ditt konto. Svårare än så är det inte att ansöka om ett lån hos Klicklån. 

Utbetalning Klicklån

För att göra en utbetalning via Klicklån behöver du följa de steg som förklaras ovan. Om alla dessa steg har genomförts korrekt kommer dina pengar att betalas ut samma dag som du signerade avtalet, eller alternativt nästkommande bankdag (beroende på när du ansöker om utbetalningen). Ett lån utan UC går oftast inte så snabbt att betalas ut – vill du ha tillgång till dina pengar snabbt är det alltså kanske värt att Klicklån gör en kreditupplysning på dig i samband med ansökningen. 

Kreditupplysningen görs för att få ett väldigt konkret svar på om du kan betala tillbaka de pengar som du har fått låna (plus ränta och andra avgifter som kan tillkomma). Resultaten av upplysningen visas i en procentenhet som går från 1-100 procent. Det bästa är att ha så låg procent som möjligt i denna upplysning – ju lägre procent desto bättre möjlighet att betala tillbaka ditt lån har du, vilket i sin tur innebär att chansen är större att du kommer få ta ett lån från första början. 

Lånevillkor Klicklån

Förutom de krav som Klicklån har för att du ska kunna låna pengar av dem så finns det några andra villkor som du som möjlig låntagare behöver uppfylla. Som vi tidigare nämnt behöver du ha fyllt 20 år, och så måste en kreditupplysning göras på dig. 

Utöver det så måste du också vara folkbokförd i Sverige, ha en inkomst, och inte ha en aktuell skuld hos Kronofogden. Om du uppfyller dessa villkor kan Klicklån bli din långivare. Om inte så behöver du förändra din situation så att du uppfyller kraven, eller så får du helt enkelt välja att ansöka om ett lån någon annanstans. 

Dessa villkor finns för att göra låneprocessen ännu mer säker – alltså för att du som låntagare ska känna dig så trygg som möjligt. Vill du kan du känna dig ännu lite mer trygg genom att testa din förmåga att betala tillbaka lånet innan du ansöker om ett. På Klicklåns hemsida kan du fylla i hur mycket du vill låna (mellan 10 000 – 40 000), samt hur länge du vill betala tillbaka lånet (mellan 12-84 månader). Då får du genast svaret på vilken månadskostnad som kommer gälla för dig och de specifika lånevillkoren.  

Annat som kan vara bra att veta om då du ska ansöka om ett lån hos Klicklån är att du ska kunna betala uppläggningsavgiften på 595 kronor, administrationsavgiften på 15 kronor per månad, samt då den ränta som tillkommer på ditt lån. Känner du att du kan hantera det är det ett bra steg på vägen mot att bli en låntagare hos Klicklån. 

Sammanfattning

Vill du ansöka om att låna pengar på ett effektivt, smidigt och säkert sätt kan du ansöka om ett lån hos Klicklån. De är snabba, säkra och dessutom villiga att hjälpa dig oavsett situation. 

Du hittar enkelt alla aktuella prisuppgifter och all den information som kan vara bra att veta om genom att gå in på deras hemsida, eller genom att maila eller ringa till dem för att få svar på dina frågor lite mer omgående. 

Det du ska komma ihåg när du väljer att ansöka hos Klicklån är att du inte kan låna utan UC. Är det inte ett problem finns det många fördelar med att ha dem som långivare. De betalar ut lånet snabbt, och så har de gjort det så enkelt för dig som möjligt att ansöka om ett lån. 

I och med att de använder sig av tjänsten BankID kan i princip alla som vill och behöver ansöka om ett lån hos Klicklån. Så länge du är över 20 år, är folkbokförd i Sverige, har en inkomst och inte har någon aktuell skuld hos Kronofogden är sannolikheten stor att dina ansökan kommer att bli godkänd. 

Frequently Asked Questions

Kostar det att låna av Klicklån?

Är det säkert att låna av Klicklån?

Gör Klicklån en kreditupplysning?