Komplett Bank

Årsavgift0 kr

ResekortJa

Kreditgräns100 000 SEK

BonuspoängJa

Valutaväxlingspåslag1,75%

Ränta21.40-24.90%

Sparränta0%

Räntefritt50 dagar

Företagsinformation

Kortutgivare:Komplett Bank ASA

Telefonnummer:+46 (0)8 403 096 00

E-post:kundservice@komplettbank.se

Öppettider:Vardagar 09-16, helger stängt.

Customer service opening hours,

Kreditkortet från Komplett bank 

Är du på jakt efter ett mångsidigt och användarvänligt kreditkort utan särskilt höga kostnader? Komplett bank erbjuder ett kreditkort utan årsavgift, där kreditkortsgränsen är hög (100 000kr) och där du som användare även blir erbjuden bonusar och cashback på dina köp. Dessa omvandlas sen till pengar som används för att betala av din kreditkortsfaktura. 

Detta gratis kreditkort kommer även med en trygg och omfattande reseförsäkring som gör livet och vardagen tryggare även på resande fot. Valutaväxlingspåslaget ligger på 1,75% vilket är förhållandevis bra, medan räntan är något hög på 21,4-24,9%. Du får dock 50 räntefria dagar, och kan öppna ett sparkonto helt utan ränta. Ett väldigt bra kreditkort med andra ord!

För vem passar Komplett bank kreditkort? 

Kort sagt skulle vi sammanfatta det som att detta kreditkort från komplett bank är ett kreditkortsalternativ som kan göra sig bra för väldigt många användare. I och med att det är ett gratis kreditkort krävs det inte att man har hög inkomst för att kunna använda det – det finns inte något krav på lägsta inkomst för att du ska godkännas som användare. 

Gillar du att shoppa och använda kortet vid dina köp får du även förmåner för det i form av bonus och cashback. Inte marknadens högsta, men lite är bättre än inget. Den omfattande reseförsäkringen som ingår bidrar till att du som tänkt använda kreditkortet på resa kan känna dig tryggare på vägen. 

Komplett Bank är för dig som vill ha...

Bonuspoäng som kan användas vid köp eller för att delbetala faktura
På alla köp som du gör med kortet får du mellan 0,5-4% bonus eller cashback, beroende på var och hur kortet används. Dessa bonuspoäng kan du välja att växla till kronor som sen kan användas för att köpa prylar, resor eller events, eller växla till kronor som blir till avdrag på din kreditkortsfaktura. Om du gör dina köp hos komplett.se får du 4% bonus på allt du handlar. Använder du kortet för ett enskilt köp på över 20 000kr får du 1% i bonus. På alla andra köp får du 0,5% i bonus, vilket gäller köp av såväl varor och tjänster i fysiska butiker som på nätet. 1 bonuspoäng motsvarar 1 krona. Du kan max tjäna in 500 bonuspoäng/ månad, och 2000/ år. Detta är enligt oss ett smart upplägg då det inte alltid är säkert att man vill använda sin intjänade bonus för att köpa saker. Det är inte heller helt ovanligt att dessa bonussystem och förmånsprogram känns krångliga att förstå sig på. Med detta upplägg får du verkligen en förmån för att du använder kortet på det sätt som du önskar.
Gratis kreditkort med bred reseförsäkring
I samband med det är kortet helt gratis – det har varken en årsavgift, en aviavgift (om du väljer e-faktura) eller någon fast kostnad för kontouttag. Sist men inte minst kommer Komplett bank kreditkort med en väldigt bra och omfattande reseförsäkring. Att använda detta kort för att betala din resa kan med andra ord vara smart. Valutapåslaget på 1,75% ligger på samma nivå som hos många andra kreditkortsleverantörer – det är alltså varken lågt eller högt, men att denna avgift tillkommer vid användning utomlands är bra att veta om. Kostnaden för kontantuttag är dock 0kr.

Ränta och avgifter hos Komplett bank 

Något som gör att kreditkortet från komplett bank sticker ut lite på marknaden är att det är ett gratis kreditkort. Det vill säga, kreditkortet har varken någon årsavgift, aviavgift (om du väljer e-faktura) eller avgift för kontantuttag. 

Valutapåslag tillkommer 

Den enda extra kostnaden som tillkommer är ett valutapåslag på 1,75% om du använder kortet utomlands. Skulle du vilja få kreditkortsfakturan skickad till dig på post tillkommer också en avgift på 35kr. Men denna kan du som sagt undvika genom att välja e-faktura. 

Annars finns det som sagt inga avgifter du måste betala eller hålla koll på i samband med att du använder kortet. Räntan för Komplett bank kreditkort ligger på 21,4- 24,9%, vilket även det i förhållande till andra liknande kreditkortsalternativ är på en rimlig nivå. 

Räntefria dagar 

I och med att du har 50 räntefria dagar kommer du med stor sannolikhet kunna betala din kreditskuld utan att ens behöva bry dig om denna ränta. Det känns tryggt. Du behöver inte heller bry dig om någon förseningsavgift eller övertrakasseringsavgift om du glömmer betala fakturan. Det enda som tillkommer då är en påminnelseavgift på 60kr. 

Komplett bank reseförsäkring – hur bra är den?

I komplett bank kreditkort ingår en väldigt bra reseförsäkringen. Det vill säga, så vida er resa starar i Norden och så vida du använder ditt kreditkort för att betala minst 50% av resans transportkostnader kommer du automatiskt att få en reseförsäkring. Denna reseförsäkring är rätt omfattande, vilket gör att den känns både trygg och säker. 

Extra tryggt känns det också då reseförsäkringen gäller både dig och din familj i hela 45 dagar. Den täcker resor över hela världen och kan därmed användas i princip inför alla resor. 

Reseförsäkringen inkluderar

  • Ersättningsresa
  • Komma ikapp resa
  • Självriskskydd 
  • Sjukdomsskydd och olycksfallsskydd under resan
  • Bagageförsening
  • Förseningar
  • Anslutningsreseskydd när ni kommer hem 

Andra försäkringar som ingår

Utöver denna reseförsäkring så ingår det även ett flertal andra försäkringar och skydd i detta kreditkort. ID-skydd, betalskydd och köpskydd ingår, och du kan även göra fler tillägg om så önskas. Det är med andra ord ett tryggt val såväl under resan som vid köp av varor, tjänster och produkter. 

För- och nackdelar med Komplett bank reseförsäkring
Du får 0,5-4% bonus på alla köp
Det är ett gratis kreditkort
Kortet kommer inte med några fasta avgifter
Inkluderat i kortet är en väldigt bra reseförsäkring
Du får 50 räntefria dagar
Det finns ingen tillhörande app
Långa svarstider vid kontakt hos kundtjänst

Vad är kraven för att få ansöka om ett komplett bank kreditkort?

I förhållande till andra kreditkortsleverantörer ställer komplett bank väldigt låga krav på dig som kreditkortsanvändare. För att du ska bli godkänd som användare av ett komplett bank kreditkort krävs det nämligen endast att du uppfyller följande krav: 

  • Du är över 20 år
  • Du är folkbokförd i Sverige och har varit det de senaste 36 månaderna
  • Du har inga betalningsanmärkningar 

Komplett bank har med andra ord inget krav på en lägsta årsinkomst, vilket väldigt många andra kreditkortsleverantörer har. Att skicka in en ansökan är också väldigt enkelt – du gör det snabbt och smidigt online i några få steg. Därefter får du svar på om din ansökan är godkänd och om du kan få använda ett komplett bank kreditkort. 

Sammanfattning av kreditkortet från komplett bank – är det ett bra alternativ?

För dig som vill teckna ett välfungerande och användarvänligt kreditkort utan kostnad skulle vi rekommendera Komplett bank kreditkort som ett alternativ. Du slipper både årsavgift, aviavgift och avgift för kontantuttag, valutapåslaget ligger på en rimlig nivå och du erbjuds 50 räntefria dagar. Bara där finns många förmåner att ta del av. 

Vill du skaffa ett kreditkort som kan vara fördelaktigt då du ska ut och resa kan vi även där rekommendera komplett bank kreditkort. Betalar du minst 50% av resetransportkostnaderna, och reser från Norden, inkluderas en omfattande reseförsäkring (och andra skydd) som ger dig såväl som din familj ett fullgott skydd. 

När kreditkortet används vid köp av olika, produkter och tjänster kan du även få mellan 0,5-4% bonus. Dessa bonuspoäng kan omvandlas till kronor för köp av olika saker, eller användas för att delbetala fakturan – du väljer vad som passar dig bäst. Att ansöka om kortet är enkelt, och kraven för att din ansökan ska beviljas är relativt låga. 

Det enda vi har att anmärka på är att komplett bank kreditkort kommer med en rätt hög ränta. Detta anser vi dock att de 50 räntefria dagarna kompenserar för. Bonussystemet – med begränsningar om hur mycket bonus du kan tjäna varje månad – är kanske något omodernt. Men det är samtidigt flexibelt och anpassningsbart. Vi är nöjda!