Savelend

Courtage0 SEK

InsättningsgarantiJa & Nej

Minsta investering50 SEK

Uttagsavgift0 SEK

Kostnad öppna konto0 SEK

Savelend
3.0
Kapital som investeras kan såväl minska som öka i värde. Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning.
Ett lån om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Recension av Savelend 2022

Om du känner att det är dags för dig att börja investera i krediter kan du göra det genom SaveLend. När du använder dig av SaveLend så investerar du i krediter på ett sätt som innebär att du sprider dina risker så mycket som möjligt, vilket i sin tur ökar dina chanser om att få bra avkastning. Detta må låta komplicerat, men tack vare SaveLend och deras smarta tjänst är detta något som de allra flesta kan uppnå! I denna recension om Savelend kommer vi gå igenom allt du vill (och bör) veta om tjänsten, oavsett om du hört talas om den tidigare eller inte. Häng med!

Skapa konto hos SaveLend

För att komma igång med SaveLend behöver du först och främst skapa ett konto. Det gör du smidigt och enkelt direkt via SaveLends hemsida. För att göra det så tydligt som möjligt för hur du sen går tillväga i processen har vi skapat en liten steg- för-steg guide här nedan: 

Steg 1

Du börjar som sagt med att surfa in på SaveLend.se. Där klickar du dig sen vidare till att registrera ett konto genom att klicka på “börja investera” uppe i högra hörnet. Ditt konto skapas sen genom att du antingen väljer att registrera dig genom att ange din e-mail och ett lösenord, eller genom att verifiera dig och logga in med Mobilt BankID.  

 

Ps. Inlogg med Bank ID, genom att ange e-mail och personnummer, är det alternativ som de flesta väljer. Vill du istället välja registrering via e-mail och lösenord hos Savelend får du klicka på “registrera med e-post och lösenord istället”. Klicka sen på “Skapa konto” och följ de steg som anges i processen. 

Steg 2

Nu när du har ditt konto är det dags att sätta in det belopp som du vill investera med. Du kan sätta in i princip vilket belopp du vill – litet som stort – i och med att det inte finns någon minimigräns när du ska investera i krediter hos SaveLend. De rekommenderar dock att du sätter in minst 2 000 kronor för att få en bra start.

 

Du kan välja mellan att endast göra en enstaka insättning där du sätter in hela beloppet direkt, eller att du sätter in insättningar månadsvis genom att starta ett månadssparande. Vilket alternativ som passar dig bäst vet du förmodligen själv redan om. Skulle du däremot ångra dig finns det alla möjligheter att göra på det ena eller andra sättet.

Steg 3

När din pengar är insatta på ditt konto kan du välja vilken investeringsstrategi du ska använda dig av. Det finns vissa inställningar som ligger som en standard när du börjar använda tjänsten, men skulle du vilja kan du också ange dina egna. 

 

Att välja dina egna inställningar är dock inget som rekommenderas om du inte sen tidigare har erfarenhet av investering i krediter, eller om du känner dig osäker antingen på tjänsten i sig eller på själva investeringstypen. Då är det bättre att använda dig av den investeringsstrategi som är standard. 

Steg 4

När du valt din investeringsstrategi kommer de pengar du har satt in investeras automatiskt. Efter detta får du sen automatiska återbetalningar från SaveLend genom ränta och amortering. Vad du gör med de pengar som återbetalas till dig bestämmer du själv. Men ett stort tips är att sätta in pengarna direkt på ditt bankkonto, eller att återinvestera de pengar du har fått i nya krediter.  

Om SaveLend

Är du inte riktigt övertygad om att SaveLend är ett alternativ för dig? Då ska du här få lite mer kött på benen så att du sen kan ta ett klokt beslut om detta kan vara en passande tjänst för dig eller inte. 

 

Kort sagt kan man säga att SaveLend gör det möjligt för företag och privatpersoner att investera i P2P lån. Det är däremot du själv som bestämmer det mesta när det kommer till dina investeringar hos tjänsten – den är med andra ord mycket anpassningsbar och kan därmed vara fördelaktig för både dig som nybörjare och proffs. Närmare bestämt så är det du själv som bestämmer vilka krediter du vill investera i, vilken löptid som är mest intressant för dig, samt hur stort eller litet belopp du är villig att investera. SaveLends mål är att alla ska kunna uppnå en ekonomisk frihet, något de försöker åstadkomma genom att hålla tre löften: 

Löfte 1

Det första löftet från SaveLend är att du ska kunna investera tryggt och säkert. Din portfölj och investering ska både kännas och vara trygg, något de ser till att investeringarna blir genom att ge dig en bred portfölj där riskerna är utspridda i olika krediter. 

Löfte 2

Ett andra löfte från företaget är att det ska vara enkelt att investera oavsett vilken nivå du befinner dig på. Detta uppfyller de genom att du som investerare själv kan välja om du vill sätta in ett engångsbelopp eller om du vill påbörja ett månadssparande. Vill du få det så enkelt som möjligt kommer även alla investeringar ske automatiskt i och med de standardinställningar som tjänsten är utformad med. 

Löfte 3

Sist men inte minst så kommer löftet om att du som kund ska kunna investera bättre. Det innebär att SaveLend har en målavkastning mellan sju till nio procent. Detta har de antingen nått eller överträffat varje år sedan start, vilket var år 2014. I och med dessa tre löften – som de alla uppfyller – kan du som investerare känna dig trygg och investera på ett enkelt sätt med goda resultat! 

Investera i krediter

Att investera i krediter är inte bara guld och gröna skogar. Det är viktigt att du är medveten om de olika fördelar och nackdelar som finns med investering i krediter. Därför går vi igenom dem här nedan. 

Fördelar

  • De stöttar och hjälper dig 

SaveLend tjänar pengar på att du tjänar pengar. Det gör att de är motiverade till och peppade på att hjälpa dig så att du kan tjäna så mycket pengar som möjligt. Som investerare är det alltid skönt att veta att man har en trygg och stabil aktör i ryggen som stöttar en, vilket ju SaveLend gör. 

 

  • SmartInvest 

En annan fördel med SaveLend är deras funktion SmartInvest. Funktionen kan hjälpa dig att sköta din investeringar utan att du behöver göra någonting. Du kan alltså bli medlem hos SaveLend, sätta in dina pengar och sen se hur dina pengar investeras och ger avkastning automatiskt. 

 

Denna funktion gör det även enkelt att för dig att sprida dina risker. För att denna funktion ska fungera så bra som möjligt rekommenderar SaveLend att du sätter in minst 2 000 kronor, annars finns det inte så mycket att ta av då man vill skapa en bred portfölj där man kan välja mellan över 200 olika krediter. 

 

  • Ett tydligt mål för din avkastning 

Det är även en fördel att SaveLend har ett tydligt uppsatt mål när det kommer till vilken avkastning de vill ge dig som investerare. En ännu större fördel är dock att de sedan start har uppnått, och till och med flera gånger överträffat, detta mål. I snitt har de legat på en avkastning på 13,82 % varje år. 

Nackdelar

  • Du kan förlora dina pengar 

I och med att det är riskfyllt att investera i krediter så finns det även nackdelar med SaveLend. En nackdel är att du måste vara medveten om, och kanske i vissa fall till och med räkna med, att du kan förlora pengar. Trots att du sprider ut dina risker så mycket som möjligt så finns denna risk fortfarande kvar. 

 

  • Höga kostnader och skatter 

Dessutom är några av de krediter som man investerar i hos SaveLend högkostnadskrediter. Skatten är också högre när du investerar genom SaveLend än vad det är när du sätter in dina pengar på ett vanligt ISK-konto. Detta är dock svårt att komma undan vid denna typ av investeringar. 

P2P-lån

SaveLend erbjuder något som kallas för P2P-lån. Detta står för “peer to peer” och innebär att de investeringar du gör hos tjänsten i sin tur kommer gå till att finansiera krediter till företag och privatpersoner. Egentligen innebär alltså detta att du lånar ut dina pengar till företag och privatpersoner (fast med Savelend som mellanhand), och när det är dags för dig att få avkastning så får du den genom en utbetald ränta. Du kan själv välja vad du vill investera i. Några exempel är fakturaköp, företagslån, inkassoportföljer och konsumentkrediter. 

Sammanfattning SaveLend

SaveLend är ett bra alternativ av tjänst för den som är intresserad av att investera i krediter. Oavsett om du är en stor eller liten investerare, eller till och med ett företag, kan du använda dig av SaveLend. I och med att SaveLends tjänster och avkastning inte anpassas efter börsen (de är en egen investeringstillgång som inte utgår från aktiemarknaden) kan denna investeringstyp vara ett bra men enkelt komplement till ditt aktiesparande. SaveLend erbjuder ett säkert sparande med god avkastning genom att ge dig en portfölj med bred riskspridning. Det gör de bland annat att genom att ge dig chansen att investera i P2P-lån.

 

Att skapa ett konto hos SaveLend är smidigt och enkelt, och går väldigt snabbt. Det enda du behöver göra är att ange ett inlogg till en e-mail eller genom ditt Mobilt BankId. Svårare än så är det inte! I och med att plattformen har tre löften som de ständigt arbetar för att hålla och uppfylla vill vi utan tvekan påstå att det är en plattform som är bra både för dig som investerar för första gången och för dig som har gjort detta förut. Vi är riktigt imponerade av SaveLend!