Unionen

Allrisk (drulle)Nej

LösöreNej

Självrisk1 500 SEK

Unionen försäkring recension

Unionen är, som du kanske redan vet, ett väletablerat svenskt fackförbund. Med över 600 000 medlemmar runt om i landet kategoriseras det idag till och med som ett av Sveriges största. Anledningen till att just Unionen är så populärt är för att du som medlem hos Unionen ges tillgång till en mängd olika förmåner, erbjudanden och liknande. Bland annat kommer du att bli erbjuden att teckna deras inkomstförsäkring helt utan extra kostnad – den ingår alltså i ditt medlemskap. Med denna sitter du säkert i båten trots att du av någon anledning skulle förlora din inkomst. Mer om detta, och om Unionen och deras försäkringar överlag, går vi igenom i vår Unionen recension nedan!

Unionen försäkring – vad är en inkomstförsäkring?

När du tecknar ett medlemskap hos Unionen får du som sagt tillgång till, bland annat, deras inkomstförsäkring. Detta är något som många anser är ett mycket förmånligt erbjudande då denna inkomstförsäkring innebär att du som medlem kan få upp till 80% av din tidigare inkomst återbetalad om du av någon ofrivillig anledning skulle förlora den. 

Det innebär att du får ett väldigt mycket större skydd och en ökad trygghet om du skulle stöta på problem berörande din inkomst, eller om något oförutsägbart skulle hända. Inkomstförsäkringen gäller för inkomster på upp till 60 000kr/ månad, och ersättningstiden är på 150 dagar. Med Unionen medlemskap och försäkring kommer du alltså att ges möjligheten att försäkra din inkomst i ca 7 månader om du skulle förlora jobbet. 

Detta går även att utöka till 80% av upp till 150 000kr/ månad i 200 dagar genom att du tecknar deras tilläggsförsäkring. För att få tillgång till denna inkomstförsäkring finns det dock vissa krav du måste uppfylla. Du ska bland annat ha varit medlem i både Unionen och en A-kassa i minst ett års tid, samt ha minst 80 registrerade arbetstimmar varje månad. 

Unionen medlemskap – vad ingår?

Utöver att du som Unionen medlem får tillgång till deras inkomstförsäkring, helt utan kostnad, kommer du få ta del av ett försäkringspaket. Detta innehåller tre olika försäkringar; olycksfallsförsäkring, livförsäkring och sjuk- och diagnosförsäkring. Under hela tre månaders tid kommer du som medlem att ha dessa försäkringar tecknade utan extra kostnad.

När dessa tre månader har passerat kan du själv bestämma om du vill att dessa tre övriga försäkringar i försäkringspaketet ska fortsätta gälla eller om du helt enkelt bara låter ”prenumerationen” rinna ut sanden. Du som medlem kan även välja att göra andra tillägg i form av försäkring för student, egenföretagare, och liknande 

Kostnadsfri testperiod med försäkringspaket 

Vill du fortsätta med samma försäkringar, eller någon av dem, efter denna första ”testperiod” ges du möjligheten att teckna Unionens olycksfalls-, liv- eller sjuk- och diagnosförsäkring till ett rabatterat pris. 

Som ett komplement till deras generösa och trygga inkomstförsäkring anser vi att detta är ett mycket förmånligt erbjudande som du som tecknat medlemskap får tillgång att ta del av. 

Övriga förmåner 

Du som betalar för ett medlemskap hos Unionen kommer dock inte bara få förmåner i form av att teckna försäkringar till bra pris. Utan du ges även tillgång till professionell pensionsrådgivning, kan få hjälp att komma igång med din karriär på olika sätt, schyssta rabatter på exempelvis kryssningar och bolån, och så vidare. 

Vad kostar Unionens inkomstförsäkring?

En stor fördel med att bli medlem hos Unionen är att inkomstförsäkringen ingår helt utan extra kostnad. Det krävs alltså bara att du betalar din medlemsavgift varje månad för att du ska gå tillgång till såväl deras trygga inkomstförsäkring som för en tremånaders testperiod för deras försäkringspaket. 

Medlemsavgiften hos Unionen ligger på 235kr/ månad så länge du är yrkesverksam och har en inkomst på över 25 000kr. Ligger din inkomst under detta belopp, eller om du helt saknar arbete, kommer Unionen se till att anpassa ditt medlemskap och sätta medlemsavgiften i relation till din inkomst. 

Sammanfattning

Frågar du oss skulle vi säga att ett medlemskap hos Unionen utan tvekan är ett bra val om du vill ha möjligheten att försäkra din inkomst, så att du vid en möjlig arbetsförlust slipper oroa dig för de ekonomiska följder som komma skall. Genom att teckna ett Unionen medlemskap får du nämligen tillgång till deras inkomstförsäkring helt utan extra kostnad. 

Med denna försäkring ges du möjligheten att få tillbaka upp till 80% av en tidigare inkomst på upp till 60 000kr/ månad, och det i hela 150 dagars tid. Skulle du bli arbetslös och därmed förlora din inkomst ofrivilligt kommer detta vara en enorm trygghet för dig. Du behöver endast betala 235kr/ månad, och i vissa fall ännu mindre, för att få tillgång till detta. 

Utöver Unionens inkomstförsäkring får du som medlem möjligheten att testa på deras olycksfalls-, liv och sjuk- och diagnosförsäkring i tre månader. Är du nöjd med dessa kan du efter tremånadersperioden teckna försäkringarna enligt önskemål till rabatterat pris. Oavsett hur ditt yrkesliv ser ut kan du gynnas av att bli medlem hos Unionen! 

Frequently Asked Questions

Vilka försäkringar kan jag teckna hos Unionen?

Vad kostar ett medlemskap hos Unionen?

Vad är Unionen?