Lär dig mer om oss

Vilka är vi bakom bankprodukter.se?

Personerna som ligger bakom webbplatsen bankprodukter.se har mer än 10 års erfarenhet av svensk bankmarknad per person. Vi har erfarenhet från riskanalys och riskmodellering, vilket innebär att vi byggt modeller som bankerna använder i sin kreditgivning för att avgöra om en ansökan ska beviljas eller ges avslag. Vi har också arbetat med prissättningen av bolån och blancolån och vet hur bankerna tänker när de sätter en individuell ränta på varje kund. Utöver detta så strävar vi själva alltid efter att betala så lite som möjligt till banken när vi tar ett banklån eller ansöker om ett kreditkort. Ibland är det kanske inte värt tiden vi lägger ner men vi hatar att känna oss lurade så vi har hunnit samla på oss en hel del information om olika bankers bankprodukter.

Vi värnar sund kreditgivning, vilket innebär att banken tittar på kundens återbetalningsförmåga och inte lånar ut mer än kunden har råd att betala tillbaka. Av denna anledning kommer vi inte göra reklam eller tipsa om något företag som ägnar sig åt smslån eller snabblån med höga effektivräntor. Vi lyfter istället fram mer seriösa alternativ för de som behöver låna pengar, skaffa ett bra kreditkort eller vill börja spara pengar. Generellt har oftast nischbankerna bättre bankprodukter än storbankerna men stora skillnader förekommer, vilket är en anledning till att vi startat vår webbplats.

Slutligen har vi även hjälpt personer som blivit överskuldsatta på grund av snabblån, så kallade högkostnadskrediter genom att hjälpa dem att städa upp sin ekonomi och göra en budget. Detta är något vi gjort vid sidan av vårt arbete helt utan kostnad för att vi ville hjälpa några personer som befann sig i stor ekonomisk kris.

Varför vi startat bankprodukter som jämförelsesajt?

Anledningen till att vi startat denna jämförelsesajt för bankprodukter är en vilja att dela med sig om den kunskap vi samlat på oss så att konsumenter ska kunna ta välinformerade beslut när de ska välja kreditkort, blancolån eller sparkonto.

Vårda värderingar grundar sig i konsumentnytta, trovärdighet och enkelhet.

Vi anser att det ska vara enkelt att hitta korrekt information om de bästa bankprodukterna för olika situationer. Idag finns det massor av sidor likt bankprodukter.se och vi ser hur andra väljer att utgå ifrån vad som är bäst för dem istället för vad som är bäst för kunden. Vi vill vara ärliga, även om det innebär att vi rekommenderar ett kreditkort som vi inte får något betalt för att rekommendera.

Det vi önskar mest är att kunna hjälpa människor genom att förenkla och göra det möjligt att ta välinformerade beslut. Allt material på webbplatsen är helt gratis och vi rekommenderar vår familj, vänner och bekanta att läsa här om de ska ansöka om ett kreditkort eller blancolån.

Med det sagt så använder vi affiliatelänkar på flera produktsidorna men vi har ingen reklam som stjäl uppmärksamhet eller som medför en negativ användarupplevelse. Det finns inget krav att använda våra affiliatelänkar när ni läsare bestämt vilken produkt ni vill ha men vi blir väldigt glada om ni väljer att stödja oss genom att klicka er vidare från vår sida med våra länkar.

Att vi börjar med att vara anonyma har att göra med att detta är ett projekt som drivs vid sidan om arbete på olika banker i Stockholmsområdet. Den dagen det går att leva på denna webbplats kommer vi berätta mer om vilka vi är, om vi kommer dit.

Kontakt med oss

Om du känner att du vill kontakta oss kan du maila info [at] bankprodukter.se eller skriva en kommentar här nedan.

Login/Register access is temporary disabled
Jämför produkter
  • Total (0)
Jämför
0